PRISAS. Chrishan Fernando och Victoria Escobar får båda KP Arnoldsson priset som delas ut av Mångkulturellt centrum. Foto: Claudio Britos/Dilshan Fernando

De får årets KP Arnoldssonpris

Victoria Escobar och Chrishan Fernando får årets KP Arnoldssonpriset för sitt gemensamma arbete för idrott i norra Botkyrka. 15 000 kronor är prissumman.

  • Publicerad 16:00, 16 apr 2019

Tillsammans startade de idrottsföreningen Spear, där idrott gjordes tillgängligt till låg kostnad och utan fokus på tävling. Sedan dess har Victoria Escobar och Chrishan Fernando jobbat vidare på var sitt håll, men när Mångkulturellt centrum skulle dela ut årets KP Arnoldssonpris så var det deras gemensamma arbete som åter lyftes.

– De har engagerat sig lokalt för idrotten som en social kraft i samhället. Vi ser idrotten som ett förlängt socialt arbete och det handlar om så mycket mer än att få fler halltider, säger Mikael Morberg som är utvecklare och kommunikatör på Mångkulturellt centrum.

Trots att Chrishan Fernando nu jobbar med Stockholmsidrotten och Victoria Escobar med Changers Hub är de fortfarande nära. 

– Det känns extra speciellt att få ta emot det tillsammans med Chrishan. Vi har samma arbetskraft. Vi bor här och är verksamma här och allt får lite extra mycket hjärta, säger Victoria Escobar.

Vila och hämta energi

Prissumman är 15 000 kronor som hon och Chrishan Fernando får dela på.

– Jag vet inte vad jag kommer göra för pengarna. Men kanske resa iväg, vila och hämta energi. Varken jag eller Chrishan har så mycket fritid.

Prisutdelningen sker på Hallunda folkets Hus 25 april i samband med Botkyrka kommunfullmäktiges sammanträde.

Chrishan är allas storebror i orten

Winter Games slår besöksrekord varje år

Ungas mötesplats i Fittja kan öppna i ny form