FÖRLÄNGS. Capio ska fortsätta driva S:t Görans sjukhus till 2026. Foto: Andreas Enbuske

De får fortsätta driva hyllade S:t Görans sjukhus

Capio ska fortsätta att driva S:t Görans Sjukhus till 2026. Det väntas landstinget besluta inom kort.

  • Publicerad 09:54, 30 okt 2018

Sedan 2013 har Capio drivit S:t Görans sjukhus. Nu väntas hälso- och sjukvårdsnämnden ta beslut om att förlänga det nuvarande avtalet fram till den 4 januari 2026, enligt ett pressmeddelande.

BILDSPECIAL: Följ med in på den nya akuten

Sjukhuset, som fick en ny akutmottagning för två år sedan och även just nu byggs ut med planerade BB-platser, har de senaste åren fått bäst mål-resultat av akutsjukhusen i länet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Att avtalet med Capio S:t Görans sjukhus förlängs är bra för både patienterna och medarbetarna. Vården på sjukhuset har god tillgänglighet, vården håller hög kvalitet och personalen trivs på sin arbetsplats, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

Då ska S:t Görans nya förlossning stå klar

Landstingets nya blågröna styre har också stoppat planerna på att upphandla ännu ett akutsjukhus i länet, något som Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna framförallt varit positiva till. Det förslaget finns inte med i den nya politiska plattformen som landstingets blågröna styre presenterade nyligen, något Svenska Dagbladet var först att rapportera om.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.