Stipendiater. De tre stipendiaterna Simon och Jesper Spång samt Caroline Holgemyr flankeras av utdelarna Kristina Löfgren och Roland Nordqvist. Foto: Ana Rojas

De får Sune Löfgren-stipendier

Tre musiker får årets stipendier ur Sune Löfgrens minnesfond. Caroline Holgemyr, tvärflöjt och gitarrspelande bröderna Simon och Jesper Spång får 2 500 kr var ur fonden.

  • Publicerad 10:14, 21 dec 2018

Vid Kulturskolans julkonsert i Vårfrukyrkan delades stipendierna ut.

Det var fjärde året i rad som stipendier ur Sune Löfgrens minnesfond delades ut i samband med julkonserten.

Caroline Holgemyr, tvärflöjt, har spelat på Kulturskolan sedan hon gick på lågstadiet och beskrivs av sin lärare Anne Keijser-Strandberg så här:

– En elev som hittar glädje i musiken och spelar av hjärtans lust med sin skira och vackra ton är verkligen en värdig mottagare av Sunes stipendium.

Hon är en elev som man kan lita på i vått och torrt och som alltid ställer upp i flöjtensemblen och på deras konserter och är en trygg punkt där, enligt läraren.

Bröderna Simon och Jesper Spång har spelat gitarr i Kulturskolan sedan de gick i trean. Nu pluggar de på Tekniska högskolan respektive sista året på gymnasiet.

Deras gitarrlärare Mats Johansson har många berömmande ord för dem:

– Hängivna, Stabila, Fokuserade, Positiva, Roliga att jobba med.

Bröderna Spång har utvecklat sitt gitarrspel, framför allt det klassiska, samt spel i gitarrensemble, enligt läraren.

– Med tiden har ni utvecklat er teknik och musikalitet och kommer ofta med förslag angående tolkning och utförande av musikstycken.

Stipendierna delades ut av Kristina Löfgren och Roland Nordqvist.

Utöver dessa stipendier delas varje år även ut stipendier ur Sune Löfgren-fonden vid Kulturskolans frökonserter, där 10 elever får vardera 500 kr.

Sune Löfgren

Levde åren: 1948 - 2015

Yrke: Var rektor på Kulturskolan Enköping. Arbetade på skolan 1982-2012

Spelade: Flera instrument men var utbildad oboepedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Mordryktet stämmer inte

Nyheter Mordryktet som spridit sig i Enköping det senaste dagarna dementeras nu av polisen. – Ryktet stämmer inte, säger Rickeborn på Enköpingspolisen.onsdag 19/6 10:12