Evenemanget anordnas i samarbete med Folkets hus Rinkeby. Nadira Mohamed Ogul är ungdomskonsulent på Jobbtorg Vällingby. Foto: Sanna Tuurala/Stockholms stad

De fixar jobbpepp för Västerorts tjejer och ickebinära

Hälften av Stockholms 7000 unga som varken jobbar eller pluggar är tjejer, ändå är det främst killar som söker hjälp från Jobbtorg. Det vill nu Vällingbys jobbtorg ändra på.

  • Publicerad 11:56, 29 nov 2018

Den fjärde december ordnar Jobbtorg Vällingby ett event för tjejer och ickebinära mellan 16 och 29 år som bor i Västerort. De jobbar med att hjälpa ungdomar och unga vuxna som varken går i skolan eller jobbar att hitta en sysselsättning.

– Det är lättare att nå ut till grabbar eftersom de är mer synliga. Därför lägger vi extra fokus på tjejer och kvinnor så att de ska känna att de också kan ta del av arbetsmarknaden, säger Nadira Mohamed Ogal, ungdomskonsulent på Jobbtorg Vällingby.

Eventet pågår mellan klockan 16 och 18. Förutom att Jobbtorg har sina coacher, studievägledare och ungdomskonsulenter på plats så bjuds det även på mat och hennamålning. Platsen blir Folkets hus i Rinkeby.

– Det beror på att det är en stor lokal och många av våra unga vuxna i stadsdelen brukar hänga i Järvaområdet också så därför har vi valt att ha evenemanget där, säger Nadira Mohamed Ogal.

Bara att dyka upp

Det krävs ingen föranmälan och evenemanget är gratis. Tanken är att besökarna under avslappnade former ska få veta vad Jobbtorg kan hjälpa till med, berättar Nadira Mohamed Ogal.

– Många tror att vi levererar jobb men det gör vi inte, vi pushar och coachar utifrån vad individen behöver. Vi är också mobila och kan träffa våra aspiranter där de vill, säger Nadira Mohamed Ogal.

Det här är Jobbtorg Stockholm

En frivillig insats för unga mellan 16 och 29 år som varken jobbar eller pluggar.

Erbjuder coaching, studievägledning, hjälp att söka jobb och samarbetar med bland andra Arbetsförmedlningen.

Den 11 december anordnas en anhörigkväll för anhöriga till tjejer och ickebinära som saknar sysselsättning. Även den sker i Folkets hus Rinkeby.

Mer info om eventet den 4 dec hittas HÄR.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du åka skidor i Stockholm på sportlovet

Nyheter LISTA: Alla öppna backar i länet ✓Så mycket kostar det Nu är sportlovet här och för den som gillar att åka skidor eller snowboard finns flera skidbackar i länet att välja på. Men en av backarna är dock i riskzonen att behöva stänga.lördag 23/2 9:00

QUIZ: Vad kan du om cykling i Stockholms historia?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Vintercyklandet under januari i Stockholm slog rekord på flera håll. Men stålhästen har varit ett stadigt inslag genom Stockholms historia. Men vad kan du om Stockholms historiska cykling?lördag 23/2 8:30