Den 21 oktober är det dags för underjordiska löparloppet STHLM Above/Below. Foto: Ryno Quantz / Maratongruppen

De fixar löptur genom Stockholms undre värld

Löpartrenden håller i sig – och loppen blir alltmer spektakulära. Med det senaste löparkonceptet får stockholmarna uppleva Södermalms allra mörkaste vrår.

  • Publicerad 18:00, 9 okt 2017

Åtta kilometer långa STHLM Above/Below inleds i Tantolunden och rör sig genom övergivna och otillgängliga tåg- och transporttunnlar längs med Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen.

– Det här är ett sätt för stockholmarna att få uppleva platser som de vet existerar men aldrig får ta del av, förklarar David Fridell, marknadschef på Marathongruppen som arrangerar loppet.

Loppet går av stapeln lördagen den 21 oktober och avslutar löparserien STHLM Challenge som inleddes i maj med skogsäventyret STHLM Trail Run. Redan har 6 000 personer anmält sig, vilket är ett tydligt tecken på att behovet av nya löparkoncept inte är mättat än.

Bajens biralopp fulltecknat direkt – fick hemsidan att krascha

– När det gäller spektakulära lopp som det här finns det definitivt utrymme för fler. Vi är jättenöjda med att så många lockats att vara med och det kommer att vara möjligt att anmäla sig ända fram till start.

Loppet avslutas med en rejäl uppförsbacke upp mot Fåfängan, vilket är en tung utmaning även för den mest erfarne löparen.

– Jo, det är en tuff avslutning. Men förhoppningsvis får man en bra belöning i form av utsikten och den stämning som kommer att vara där uppe.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.