FIRAR. Ideella organisationen Nema Problema bjuder in till midsommarfirande i Rålis för att stärka integrationen. Foto: Scott Goedkoop

De fixar stort midsommarfirande i Rålis

En midsommar för alla. Det är parollen när den ideella organisationen Nema Problema bjuder in till midsommarfirande i Rålis den 21 juni 2018.

  • Publicerad 18:00, 13 jun 2018

Nema Problema har funnits i fyra år och har bland annat startat barnhem i Ghana och renoverat skolor i Ukraina. Men sedan två år har de också fokuserat på integrationen, mycket genom olika events. Nu har turen kommit till Rålis när de bjuder in till midsommarfirande.

– Dels försöker vi hjälpa nyanlända till jobb, dels vill vi skapa härliga lustfyllda forum där nya och etablerade svenskar kan mötas. Det behövs glädje i integrationsdebatten som annars ofta blir torr och tung. Här ska det handla om att möta, lära känna varandra och ha det härligt, säger Vilhelm Skoglund som driver organisationen tillsammans med Philip Robertsson.

Firandet ska både bjuda på klassiska inslag som dans kring midsommarstången och lekar, men även än så länge hemliga kändisframträdanden, integrationsquiz och ”speed integration dating”.

– Det är lite vår specialgrej, det är speeddating men istället för att träffa sin framtida käresta så får nya och etablerade svenskar sitta och prata med varandra några minuter. Sedan blir det också till exempel dans från alla världens hörn och lekar för barn, säger Vilhelm Skoglund.

Hoppas på tusentals

Dessutom finns det servering med glass, godis och korv på plats. Firandet drar igång 11.30 och ska pågå till som tidigast klockan 14. Arrangörerna hoppas att många ska dyka upp.

– Vi hoppas på minst 1 000 personer men gärna 2000-3 000. Vi har aldrig haft midsommar i Rålis  förut, men när vi hade Valborg så kom uppåt 3 000 personer men nu kan ju flera vara bortresta. Men alla är supervälkomna, det är bara att dyka upp.

För mer information om firandet gå in på nemaproblema.se eller på deras Facebook-sida.