Skrotlyft. I Limkakans bottenplan blir det ett stort gym 2020. Foto: Johann Bernövall / Mostphotos

De flyttar in i tomma lokalen i Gubbängen

Bottenplanet på det stora bostadshuset på Lingvägen 100 i Gubbängen har ekat tomt i flera år och grannar har undrat vad som händer. Nu kan vi berätta att ett gym flyttar in nästa år.

  • Publicerad 16:00, 13 aug 2019

Det stora hyreshuset på Lingvägen med det säregna namnet Limkakan har fått sig ett rejält ansiktslyft av den kommunala hyresvärden och fastighetsägaren Familjebostäder. 104 totalrenoverade hyresrätter stod klara för inflyttning 2018 och sedan dess har det spekulerats i vad som händer i det stora bottenplanet, som ekat tomt sedan dess.

I början av 2019 informerade Familjebostäder att man fortfarande "utredde lokalens förutsättningar".

Nu står det klart att det är kedjan Puls och träning som ska öppna ett, enligt sin hemsida, "gym med bastu och gruppträning" i den 454 kvadratmeter stora lokalen. Hyresvärden Familjebostäder bekräftar att så är fallet.

"Det stämmer att Familjebostäder har tecknat avtal med Puls & Träning för lokalen på Lingvägen 100. Just nu pågår arbetet med att anpassa lokalen för deras verksamhet. Vi beräknar med att vara klara med det till årsskiftet" skriver Helena Jergander, presskontakt på Familjebostäder i ett mejl till SöderortDirekt.

Enligt Puls och träning så är öppningen av det nya gymmet preliminärt beräknad till våren 2020.

Beslutet: Staden riggade skolvalet i Gröndal

Nyheter Gav felaktigt elever förtur till kommunal skola Staden rundade skollagen när man gav ett 20-tal elever från Ekensbergsskolan förtur till Blommensbergsskolan. Skolplatser får inte reserveras på det här sättet slås fast efter en överklagan.onsdag 13/11 20:00

Läsarnas kärlek efter Bengts brandbekännelse: Du är förlåten!

Nyheter Eldade upp stuga i Nackareservatet för 50 år sen Bengt Andreasén gick ut och erkände att han eldade upp en timmerstuga i Nackareservatet för 50 år sedan. Efter bekännelsen har många läsare kommenterat artikeln. Bengt blir rörd när han får höra vad...onsdag 13/11 20:00