Skrotlyft. I Limkakans bottenplan blir det ett stort gym 2020. Foto: Johann Bernövall / Mostphotos

De flyttar in i tomma lokalen i Gubbängen

Bottenplanet på det stora bostadshuset på Lingvägen 100 i Gubbängen har ekat tomt i flera år och grannar har undrat vad som händer. Nu kan vi berätta att ett gym flyttar in nästa år.

  • Publicerad 16:00, 13 aug 2019

Det stora hyreshuset på Lingvägen med det säregna namnet Limkakan har fått sig ett rejält ansiktslyft av den kommunala hyresvärden och fastighetsägaren Familjebostäder. 104 totalrenoverade hyresrätter stod klara för inflyttning 2018 och sedan dess har det spekulerats i vad som händer i det stora bottenplanet, som ekat tomt sedan dess.

I början av 2019 informerade Familjebostäder att man fortfarande "utredde lokalens förutsättningar".

Nu står det klart att det är kedjan Puls och träning som ska öppna ett, enligt sin hemsida, "gym med bastu och gruppträning" i den 454 kvadratmeter stora lokalen. Hyresvärden Familjebostäder bekräftar att så är fallet.

"Det stämmer att Familjebostäder har tecknat avtal med Puls & Träning för lokalen på Lingvägen 100. Just nu pågår arbetet med att anpassa lokalen för deras verksamhet. Vi beräknar med att vara klara med det till årsskiftet" skriver Helena Jergander, presskontakt på Familjebostäder i ett mejl till SöderortDirekt.

Enligt Puls och träning så är öppningen av det nya gymmet preliminärt beräknad till våren 2020.

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57