De flyttar in när stort Hemköp lämnar Söder

"Vissa koncept passar bättre på vissa ställen", säger Claes Salomonsson, presskontakt på Axfood.

  • Publicerad 10:42, 4 okt 2018

I början av september stängde Hemköp i Mariahallen vid Bysistorget som legat i lokalerna i flera år. Nu tar istället Willys plats i lokalerna, en annan matbutikskedja som också ägs av Axfood.

– Willys och Hemköp har väldigt olika koncept och vissa koncept passar bättre på vissa ställen än andra, det är inte första gången det händer, säger Claes Salomonsson, presskontakt på Axfood.

Willys är kedjans lågprissatsning och man tror att det kommer passa bättre i Mariahallen. Konceptbytet görs eftersom Hemköp inte gått så bra som man hoppats.

– Det ska man väl inte sticka under stol med. Går en butik jättebra har vi den kvar, säger Claes Salomonsson.

Sedan innan finns bara en mindre Willys-butik på Söder som ligger på Götgatan. Det här blir den första fullskaliga Willys-butiken i området.

– Det känns superkul att komma in på det här läget och jag tror att det kommer vara ett bra komplement till de andra butikerna som finns på Söder, säger Johanna Eurén, presskontakt på Willys.

Den nya butiken öppnar 18 oktober.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.