Djurvän. Rebecka Bernstone tror att Djurens parti kan locka fler väljare än tidigare i höstens kommunval.

De för djurens talan i valet 2018

I Stockholmsvalet 2014 fick de närmare 1 000 röster. Nu hoppas Djurens parti att fler ska stötta kampen för djurens rättigheter.

  • Publicerad 18:30, 9 aug 2018

– Vi nöjer oss inte med förbättringar av djurskyddslagen utan vill se en större förändring av hela samhället.

Orden kommer från Rebecka Bernstone, Djurens partis kandidat i Stockholm. Ända sedan hon som barn såg ett inslag om tjurfäktning har hon känt starkt för djurens rättigheter, vilka hon menar ignoreras av de etablerade partierna i Stadshuset och riksdagen.

– De andra partierna ser djuren som en resurs som människor kan utnyttja och det är även den normen vi har i hela samhället. Djuren står längst ned på samhällsstegen och har i princip inga rättigheter alls, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Djurens parti bildades inför valet 2014 och blev med sina 993 röster det tredje största partiet av de som inte lyckades ta sig in i stadshuset. Nu hoppas Rebecka Bernstone att partiet växer ytterligare.

– Jag tror fler kommer att rösta på oss i höstens val eftersom vi nu haft ett antal år på oss att presentera oss för stockholmarna. Vi är medvetna om att vi är ett litet parti, men vi kör hårt och ser vad som händer, säger hon och hälsar till läsarna att alla är välkomna att engagera sig i partiet.

– Det gäller även den som inte är vegetarian eller vegan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android