Swing. En visuell smällkaramell med ett viktigt budskap utlovas på Playhouse i december. Foto: Leif Wintzell

De gör julshow med swing på Drottninggatan

Gemenskap och solidaritet över alla gränser. Det är budskapet i en julshow fylld med sång, dans och musik från swingens storhetstid.

  • Publicerad 09:30, 3 nov 2018

För sjunde året i rad möter projektet "Lindychristmas" julen genom att sätta upp en föreställning bestående av musik från jazzens giganter. Ensemblen består av professionella swingdansare och liksom de tre senaste åren är det Playhouse på Drottninggatan som är platsen för skådespelet. Och den här gången är budskapet viktigare än någonsin, förklarar dansaren Markus Rosendal.

– Vi vill ta bort fokus från julklappshetsen och istället visa på vikten av gemenskap och solidaritet över alla gränser. I en tid av oro och splittring är det extra viktigt, förklarar han.

Här dansas sista dansen vid Årstaviken

"In The Mood For Christmas", som föreställningen heter, spelas den 13-15 december och riktar sig till hela familjen.

– För barnen är det en visuell smällkaramell med en massa akrobatik medan äldre känner igen mycket av musiken. Jag hoppas att vi når många målgrupper som får upp ögonen för swing. Men budskapet är det centrala. Om vi lyckas få fler att uppskatta musiken och dansen är det ett plus, säger Markus Rosendal.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android