Swing. En visuell smällkaramell med ett viktigt budskap utlovas på Playhouse i december. Foto: Leif Wintzell

De gör julshow med swing på Drottninggatan

Gemenskap och solidaritet över alla gränser. Det är budskapet i en julshow fylld med sång, dans och musik från swingens storhetstid.

  • Publicerad 09:30, 3 nov 2018

För sjunde året i rad möter projektet "Lindychristmas" julen genom att sätta upp en föreställning bestående av musik från jazzens giganter. Ensemblen består av professionella swingdansare och liksom de tre senaste åren är det Playhouse på Drottninggatan som är platsen för skådespelet. Och den här gången är budskapet viktigare än någonsin, förklarar dansaren Markus Rosendal.

– Vi vill ta bort fokus från julklappshetsen och istället visa på vikten av gemenskap och solidaritet över alla gränser. I en tid av oro och splittring är det extra viktigt, förklarar han.

Här dansas sista dansen vid Årstaviken

"In The Mood For Christmas", som föreställningen heter, spelas den 13-15 december och riktar sig till hela familjen.

– För barnen är det en visuell smällkaramell med en massa akrobatik medan äldre känner igen mycket av musiken. Jag hoppas att vi når många målgrupper som får upp ögonen för swing. Men budskapet är det centrala. Om vi lyckas få fler att uppskatta musiken och dansen är det ett plus, säger Markus Rosendal.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33