Hugger i. Järvahjälpen kan bistå riskgrupper med exempelvis att handla mat. Genrebild. Foto: Karin Nilsson

De hjälper riskgrupper i Järva att handla

I spåren av coronavirusets framfart har flera Facebookgrupper startats för att hjälpa till med sånt som att handla mat, för de som inte kan lämna sina hem. För några dagar sedan startade Järvahjälpen, som på bara en helg har fått över 300 medlemmar.

  • Publicerad 12:33, 16 mar 2020

Det är ett bevis på hur vackert vårt område är.

Anders Österberg i mitten, tillsammans med Järvahjälpen-kollegorna David Persson och Monika Westman. Foto: David Persson

Facebookgruppen Järvahjälpen startades innan helgen för att se till att riskgrupper så som äldre eller personer med nedsatt immunförsvar kan få hjälp att handla mat eller apoteksvaror.

Gruppen startades av Anders Österberg, till vardags riksdagsledamot för Socialdemokraterna, vänner i Unga Örnar i Järva, Esme Güler från Hyresgästföreningen i Region Stockholm och Folkets Husby.

Järvahjälpen är partipolitiskt obunden och är just nu uppe i över 300 medlemmar spridda över hela Järva. I gruppen finns både personer som vill och kan hjälpa och personer som behöver hjälp.

– Tanken är att sidan ska funka åt båda håll. Det är också ett bevis på hur vackert vårt område är med folk som säger ”jag hjälper till, jag är redo”. Vi vill att människor ska veta att finns många i Järva som är beredda att ställa upp och känna en trygghet i det, säger Anders Österberg.

Folkets Husby blir leveransplats

Att gruppen vuxit så pass snabbt blir också en trygghet för initiativtagarna.

– Om någon av oss blir sjuka är vi många som hjälper till, så vi klarar av att hålla i ett tag.

Om man behöver hjälp finns telefonnummer och mejladress i ett fastnålat inlägg i gruppen och även i faktarutan här nedan.

– Folkets Husby har också varit suveräna och sagt att de kan fungera som en leveransplats för mat, säger Anders Österberg.

Järvahjälpen

✓En Facebookgrupp med över 300 medlemmar vars syfte är att hjälpa riskgrupper kopplat till coronaviruset att handla till exempel mat.

✓Om du behöver hjälp med mathandling eller dylikt kan du skriva till jarvahjalpen@gmail.com eller smsa till 073-721 49 00.

Stockholm Direkt