De kan ta hem Årets Gasell

Syskonföretaget Svenskt Kosttillskott startade i en lada i Bålsta. Nu håller det till i Brunna logistikområde, och är utnämnt till Gasellföretag 2018.

  • Publicerad 08:00, 30 nov 2018

Allt började i en lada på familjens gård i Övergran, Bålsta, år 2005. Morgan Norrestam, VD och grundare av Svenskt Kosttillskott och Svensk Hälsokost, var tränare för en tävlande i landslaget för gymnastik.

– Vi testade kosttillskott och märkte att det gav snabbare återhämtning. Jag var även aktiv och tränade själv, och så fick jag upp intresset för det här, säger han.

Han sålde sin lägenhet i Täby, investerade pengarna i ett bolag och flyttade hem igen.

Bland de första till Brunna

Systrarna började hjälpa till redan från början.

– Det hela började med sommarjobb på lagret på familjegården. Vi tyckte båda att det var en spännande bransch, och på den vägen är det. Vi har dessutom väldigt kul ihop på jobbet, säger Josefin Norrestam, butiksansvarig.

Pia-Maria Norrestam är marknadsassistent.

Efter en tid i Järfälla flyttade familjeföretaget till Brunna Industripark, för tre år sedan. Då var de bland de första att etablera sig i området, nästan inga andra hus var byggda. Nu börjar de få gott om grannar.

– Närheten till vår förra verksamhet var avgörande så att vi kunde behålla vår personal, och att det tar två minuter upp på E18 är rätt unikt. Det är nära till Arlanda också, för resor och flygleveranser, säger Morgan Norrestam.

Hur känns det att bli utnämnd till Gasellföretag?

– Det känns som ett fint kvitto på det arbete vi har lagt ner från starten i ladan på familjegården till att vara över 40 anställda och marknadsledande i vår bransch, säger Josefin Norrestam.

Morgan Norrestam tror att företagets tillväxt har berott mycket på deras snabba leveranser.

– Vår styrka är att vi har sortimentet och priserna. Vi har ambitionen att allt ska finnas i vårt lager, så att varorna ska levereras samma dag. Det är vi stolta över, säger han.

Mellansveriges kunder får alltså hem sina varor till dörren samma dag de gjort beställningen, och nästa steg som Svenskt Kosttillskott jobbar på är att börja göra utkörningar två gånger om dagen.

Inriktat på träning

Svenskt Kosttillskott är inriktat på sport och träning, medan Svensk Hälsokost fokuserar på livsmedel, skönhet och ekologi. I lagret finns totalt 6 000 unika produkter – och medräknat alla olika smaker och storlekar omkring 18 000.

Många av produkterna, som deras egna, tillverkas i Sverige, vissa i andra Europeiska länder. Morgan Norrestam är ansvarig för produktutvecklingen. Populärast i sortimentet är proteinpulvret, som kommer i många olika slag.

– Det finns något för alla, säger Morgan Norrestam.

Den 4 december ska alla utnämnda Gasellföretag i Stockholm samlas för en gala i Konserthuset vid Hötorget. Där ska ett företag vinna priset som Årets Gasellföretag. Vid en avslutande gala koras sedan Supergasellen – det företag med störst tillväxt i Sverige. 

Vad är ett Gasellföretag?

Sedan 2000 utser Dagens Industri varje år de snabbast växande företagen i varje län.

För att utses till Gasell ska ett företag uppfylla vissa kriterier. Det ska bland annat ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst tio anställda, ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren och i allt väsentligt vuxit organiskt.

Tre rattfyllor på ett dygn

Vad har hänt i Bålsta. Medelålders män kör bil på fyllan. Tre rattfyllor på ett dygn i lilla Bålsta. Håll kommentarerna städade.söndag 25/8 11:18

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt