Stängs. Skolan Vittra Sjöstaden ska stänga ned all verksamhet förutom förskolan till sommaren. Foto: Elina Lundberg

De kan ta över efter Vittra Sjöstaden

Friskolan Vittra Sjöstaden lämnar Hammarby Sjöstad i sommar. Nu föreslås en annan populär skola i området ta över lokalen.

  • Publicerad 15:08, 13 apr 2018

Lokalen är 2 655 kvadratmeter stor och har kapacitet för 300 elever. Kommunala bolaget Sisab har nu erbjudit utbildningsförvaltningen att hyra Vittra Sjöstadens gamla lokal på Lugnets Allé 66–68. Vittra, som drivs av friskoleföretaget Academedia, flyttar ut till sommaren. Och eftersom byggnaden ligger i anslutning till populära kommunala skolan Lugnet är förslaget att de tar över lokalen som har plats för cirka 300 elever.

Friskolan lämnar Sjöstan – staden tar över

För tillfället har skolan Lugnet även en lokal på Hammarby Fabriksväg 65 där årskurs 4-6 går, men den har ett tidsbegränsat bygglov för skola som går ut 2021. Den nya lokalen bedöms vara lika stor som lokalerna på Hammarby Fabriksväg och skulle innebära en permanent lösning för Lugnets skola.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det här är ett jättevärdefullt lokaltillskott i Hammarby sjöstad där vi haft svårt att hitta permanenta lokalverksamheter, säger Åsa Härkegård, handläggare på utbildningsförvaltningen.

Dock kommer lokalen behöva göras om för att anpassas till Lugnets verksamhet och det är oklart vad det kommer att kosta. Förhoppningen är att de nya lokalerna ska stå helt klara sommaren 2019, enligt utbildningsförvaltningen.

Men Lugnets skola planerar att påbörja flytten redan i höst. Lokalerna på Hammarby Fabriksväg kommer de ha kvar så länge de behövs.

Ärendet ska upp i utbildningsnämnden på torsdag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.