Efterhäng. Efter Hökarängen, där bilden är tagen, är det nu Hjorthagens tur att få ta del av småbarnskonceptet. Orkester pop (till höger) spelar på premiären. Foto: Karin Nilsson / Lena Granefelt

De kör "after work" – för förskolebarn

Efter Vällingby, Hägersten och Hökarhängen är det Hjorthagens tur. Nästa torsdag är det premiär för efterhäng – ett småbarnskoncept som ska underlätta tiden mellan hämtning och läggning.

  • Publicerad 14:14, 4 feb 2019

Det finns en anledning till att tiden mellan hämtning på förskolan och läggning ofta refereras till som "helvetestimmen." Men nu ska middagsstress, irritation och sura miner ersättas av skönt häng och levande musik. Torsdag den 14 februari är det premiär för efterhäng på Hjorthagens kulturhus.

– Idén är att ta bra kulturupplevelser till barnfamiljernas närområde mitt i vardagen, förklarar Mia Ternström på Musikcentrum Öst som står bakom satsningen.

Här blir helvetestimmen efter föris till karneval

Efterhäng finns sedan tidigare i Hökarängen, Vällingby och Midsommarkransen. För Hjorthagens del är områdets 0-6-åringar och deras föräldrar välkomna till kulturhuset från klockan 16 en torsdag varje månad. Premiärtorsdagen är det duon Orkester Pop, bestående av David Schutrick och Mija Folkesson, med föreställningen "Jag slog en kille i dag" som står på schemat. Även korv och våfflor till självkostnadspris utlovas.

– Konserten börjar klockan fem och håller på i en halvtimme, vilket är lagom långt för den åldern. Vi har valt ut artister som har extremt mycket erfarenhet av att spela för små barn och det brukar bli en fantastisk stämning, säger hon.

Dags att ta en After Dagis?

Efterhäng i Hjorthagen

14 februari

Orkester Pop och föreställningen "Jag slog en kille i dag".

7 mars

Ljudlabbet

11 april

Speldosan

16 maj

Karibisk karneval

Tid: 16.00–18.00 (föreställning klockan 17). 

Pris: 50 kronor per person (barn under två år gratis).