Poesi. Filip Lindberg är en av de poeterna som kommer att uppträda på ICA Matbaren den 5 februari. Foto: Mostphotos/Jonathan Brott

De kör live-poesi inne på matbutiken

Den 5 februari kan Södermalmsborna förgylla sin måndagskväll med att lyssna på svensk poesi. Var? På mataffären.

  • Publicerad 09:00, 26 jan 2018

Den lilla baren på ICA Folkungagatan är känd för sin udda lokalisering, där folk tar ett glas rödvin medan de funderar på vilken sås de ska ha till pannbiffarna. Nu kan även lite poesi bidra med inspiration till kvällens middag.

– Tanken är just att arrangera grejer på otippade platser, ICA känns som ett sånt ställe, säger Ludvig Köhler, redaktör på Podpoesi Press.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det nystartade bokförlaget Podpoesi Press är arrangörerna bakom poesikvällen. I baren kommer man bygga upp en liten uppläsningsplats, och hoppas på att folk ska höra trots kassornas plingande och pantmaskinens surr.

– Vi tilltalas av att det är oklart vad som ska hända, det känns både viktigt och kul att ta ut poesin till mer vardagliga platser där man inte väntar den, säger Ludvig Köhler.

Fem poeter kommer att läsa upp sina verk, eventet kommer att hålla på i ungefär en timme.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.