Anna Hellström och Martin Belak samlar in pengar till SOS Barnbyar genom swimrun-evenemang på Lilla Essingen. Foto: Privat

De kör prova på-swimrun på Lilla Essingen – för välgörenhet

Testa den heta sporten swimrun och samtidigt slå ett slag för välgörenhet. Lilla Essingeborna Martin Belak och Anna Hellström vill förena träning med samhällsnytta med din hjälp.

  • Publicerad 16:16, 31 maj 2017

Redan förra året höll paret Martin Belak och Anna Hellström några swimrun-event. Nu är de tillbaka, och oftare. I år ska de köra varje måndag i juni och även någon gång i juli på Lilla Essingen.

De vill ordna mini-mini-tävling i triathlon på Lilla Essingen

Bakgrunden är att deras startplats i swimrun-tävlingen från Ö till Ö sponsrades av företaget Apotea. Då bestämde de sig för att dra in lika mycket pengar själva men för SOS barnbyar. Totalt lyckades de samla in 25 000 kronor. I år är målet 50 000 kronor.

Anmälningsavgiften är frivillig och går oavkortat till insamlingen.

– Vi är redan uppe i nästan 30 000 kronor. Det spelar ingen roll om man lägger 20 eller 100 kronor. Det är ingen pengafråga att kunna testa men man kan samtidigt göra det för en god sak, säger Anna Hellström.

Eventet hålls alltså varje måndag i juni, klockan 18 i östra Primusparken, med start den 5 juni. Det handlar om en kilometers löpning och 100 meter simning som man sedan kan köra flera varv. Med tanke på vatten-temperaturen jobbar arrangörerna på att få dit någon som kan låna ut våtdräkter till de som behöver.

– Men det är så kort sträcka att simma så man kan göra det utan våtdräkt. Det enda man behöver är löparskor. Vi har sänkt tröskeln så att man vågar testa en sport som växer snabbt. Förra året hade vi både barn och vuxna som aldrig hade testat blandat med de som kört mycket swimrun. Det var en avslappnad atmosfär och det är det vi vill. Det är inte en tävling utan en träning eller rolig grej, säger Anna Hellström.

Här hittar du insamlingen

Anna Hellström och Martin Belaks insamling finns här: https://www.facebook.com/teamapotea/?fref=ts

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De gör upprop för ett roligare Kungsholmen

Nyheter Vill skapa en buzz kring stadsdelens boutiquer och krogar Fler evenamang – och fler företag med på tåget. Nu gör företagarföreningen på östra Kungsholmen ett upprop för att få till en roligare stadsdel. Imorgon hålls ett möte för att locka fler medlemmar.måndag 28/5 10:25

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13