Issam Hariri och Alexander Roka. Foto: Sacharias Källdén

De laddar för ny sommarfestival på Bandängen

Hallå där, Issam Hariri och Alexander Roka, grundare av Ung fritid och Rörelsefestivalen som anordnas på Bandängen i sommar, för andra året i rad.

  • Publicerad 17:19, 9 mar 2020

Berätta om årets festival!

– Den äger rum 10-14 augusti och man får testa massa olika idrotter och aktiviteter ihop med ledare, helt gratis. Bland annat olika kampsporter, fotboll, handboll och rugby. Det blir hinderbanor och hoppborgar, som förra året, allt på temat rörelse. Högdalens bibliotek kommer också att vara där med böcker och pyssel av olika slag och Kosmosklubben ordnar robotverkstad.

Vilka får gå dit?

– Alla i åldern 0-19 år är välkomna, gärna de som bor i närområdet.

Skillnad mot förra året?

– Det kommer fler idrotts- och kulturföreningar än förra året som erbjuder aktiviteter, åtta mot sex förra året. 

Vad har hänt sedan förra årets festival?

– Efter festivalen 2019 valde 44 barn och ungdomar att börja i någon av de lokala föreningarna i Vantör, vilket var ett av syftena med veckan, och flera av de sommarjobbande ungdomarna som hjälpte till förra året hjälper nu till att planera och genomföra aktiviteter året runt. Vi har också startat spontanfotboll för tjejer på tisdagar 16-17 i Farstahallen. Det är bara att komma dit drop in. Vi ordnade också en tvådagarsfestival i vintras i Högdalshallen, det kom jättemycket folk!

Hur jobbar ni framåt?

– Vi kommer fortsätta ha rörelsefestivalen varje sommar och en kortare festival på vintern. Tjejfotbollen kommer att fortsätta även i höst och vi hoppas kunna starta något liknande i Högdalen. Sedan är planen att ordna aktiviteter även på andra lov, men det kommer på sikt.

De fixar ny festival för Vantörs unga