FESTIVAL. Det ska hända saker i Storvretsparken, tycker Metin Yildiz som är en av eldsjälarna bakom Aktiv Tumba. Foto: Aktiv Tumba

De laddar för Tumbas stora familjefest

Nästa helg fylls Storvretsparken med musik, dans och tivoli igen. "Vi vill skapa något roligt för de som bor här", säger Storvretsbon Metin Yildiz.

  • Publicerad 15:31, 28 aug 2019

Under elva år har föreningen Aktiv Tumba ordnat med familjefestival i Storvretsparken. I år går det av stapeln sista helgen i augusti.

– Vi vill att det ska hända saker i parken. Det är en stor fin park och när det är solsken och värme så ska vi passa på att utnyttja den, säger Metin Yildiz, som är en av eldsjälarna bakom festivalen.

Efter Storvreten blev inkluderad på polisens lista över utsatta områden har det blivit mycket prat om otrygghet, tycker han.

– Därför gör vi det här för att skapa något roligt för de som bor här. Jag är uppväxt här och har bott här sedan 1975, så jag försöker göra en insats.

Redan när festivalen drog igång 2008 så var tryggheten i området en viktig motivation, berättar han.

Många gnällde

– Då var det snack om bilbränder, klotter och nedskräpning. Många gnällde men gjorde ingenting. Så vi drog igång den här festivalen och så har vi fortsatt varje år.

Festivalen drar igång på fredagskvällen 30 augusti och pågår hela lördagen och hela söndagen. Det blir musikscen, karaoke och tivoli och en hel del annat. Men programmet är ännu inte fullt.

– Om någon har en talang som man vill visa upp så är det bara att höra av sig.

Storvretens festival återuppstår i helgen

Fest ska öka sammanhållningen