Fixarna. Fredrik Wennberg och Matilda Weinstock har formgett Bredängs sommartorg.

De maxar Bredängstorget med rosa tyll

Mängder med fluffig tyll, en scen för spontana uppträdanden och en comeback för populära jättestolen. Årets sommartorg i Bredäng ska bli “något extra”

  • Publicerad 11:07, 28 maj 2020

Den tredje juni ska Bredäng, precis som ifjol, ha fått mängder med blommor och extra sittplatser på torget. Men till skillnad från premiäråret, som var lite av en testomgång, ska man i sommar satsa lite extra i just Bredäng.

Det berättar Matilda Weinstock, som tillsammans med Fredrik Wennberg, formgett sommartorget som en del av sitt examensarbete i landskapsarkitektur.

– Jättestolen som var superpopulär får självklart vara kvar i år också. Annars har vi fått rätt fria tyglar att ta fram nya idéer. Att det är tillfälligt gör att det kan vara mer galet och färgstarkt, säger Matilda Weinstock.

Tyllhimmel vid tuben

På torget byggs det bland annat upp en ny scen för spontana uppträdanden under torghandlarnas gamla markisställningar som fått ny färg. I ställningarna, som blir scenens ram, ska det hängas upp mängder med jordgubbsröd och rosa tyll.

– Tyllen blir som en ridå eller som en fond som man kan fota sig mot eller så kan man knyta ihop tyget till en gunga. Scenen kan också vara ett schysst soldäck att hänga på, säger Matilda Weinstock.

Stora lass med tyll ska också hängas upp som en himmel under gångbron vid tunnelbanan.

– Vi har pratat med många Bredängsbor om den här platsen och vill verkligen poängtera den. Torget är mycket av en passage för många men i sommar hoppas jag att fler och en mer blandad grupp stannar kvar längre för att umgås, säger Matilda Weinstock.