På gång. Favio Cruz och Eddy Vargas hälsar snart gäster välkomna till Sjöviksvägens taqueria. Foto: Elina Lundberg

De öppnar äkta mexikansk krog vid kajen

Snart får Liljeholmskajen en taqueria. “Färgstarka och explosiva smaker” utlovas från kockarna som inte vill associeras med tex mex-kedjorna.

  • Publicerad 10:44, 8 apr 2019

Restaurang Iran, som serverade mat från det persiska köket, slog igen i vintras och sen dess har det tisslats och tasslats om vad som ska öppna i lokalen på hörnet där Sjöviksvägen möter Sjöviksbacken.

Tidigt blev det känt att det skulle bli mexikanskt på hörnan men mer än så har inte skyltfönstren skvallrat om.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men nu ska pappren snart bort från rutorna och någon gång senare i april slås dörrarna upp.

I köket styr kockarna Eddy Vargas och Favio Cruz.

– Det är mat inspirerad av en taqueria i Mexiko men med lite fusion från Peru, säger Eddy Vargas.

Alkoholtillstånd på gång

I sociala medier har det spekulerats i om det mexikanska nytillskottet kommer bli tex mex à la Taco bar eller om tankarna snarare kommer gå till La Neta när man hugger in på sin tacos. Enligt kockarna är den senare den mest talande liknelsen.

Arkivet som avslöjar allt om det gamla Stockholm

– Vi kommer vara mer lika La Neta men vi ska vara mer färgstarka och med mer explosiva smaker, säger Favio Cruz.

Till en början kommer taquerian ha öppet till klockan 19 men när alkoholtillståndet är klart ska det också bli senare kvällsöppet.

En uteservering ska också byggas upp på trottoaren när allt pappersarbete är klart.