Passionerade. Cykelnördarna Philip Boström och Fredrik Wikner öppnar sin första butik och verkstad för cyklar på Bobergsgatan. Foto: Josefine Thureson Kämpe

De öppnar cykelbutik i Norra Djurgårdsstaden

I början av mars öppnar en ny cykelbutik på Bobergsgatan – Rule 58. Bakom butiken står vännerna och cykelnördarna Philip Boström och Fredrik Wikner.

  • Publicerad 20:00, 17 feb 2020

Flera Östermalmsbor har undrat över den skylt som dykt upp på Bobergsatan 73, där det står att en ny cykelaffär vid namn Rule 58 ska öppna.

Nu kan ÖstermalmDirekt berätta att det är maskiningenjören Philip Boström och tävlingscyklaren Fredrik Wikner från Östersund som i början av mars öppnar sin första cykelbutik och verkstad där.

– Vi är i grund och botten cykelnördar med en dröm om att ha en egen butik. Vi lägger ner våra egna pengar och vår själ på det här, säger Fredrik Wikner.

När vännerna började kolla runt efter lokaler upptäckte de att det var överraskande tomt med cykelbutiker i Norra Djurgårdsstaden, med tanke på hur många det är som cyklar här.

– Vi tänker att det här skulle bli en bra knytpunkt och hoppas få till butiken som ett slags nav för cykling, fortsätter Fredrik.

Kaffe och cykelhäng

Lokalen är 90 kvadratmeter och butiken kommer ha försäljning av olika typer av cyklar och tillbehör. Man kommer även kunna provåka mountainbike och lämna in sin cykel på lagning – samt barnvagnar som fått punka.

– Sen tänker vi också att vi ska servera lite kaffe. Att man kan komma hit och hänga och snacka skit. Vi vill att det ska bli lite som en mötesplats som är inkluderande, säger Philip.

Fredrik fortsätter:

– Här ska man kunna börja cykelturen och sluta den. Ta en kaffe och snacka.

Öppettiderna är ännu inte spikade men kommer dyka upp på butikens sociala medier och hemsida inom kort.