NYTT KONCEPT. Michael Howinf, Josef Bekele och Anders Kjerrman har öppnat Fleming Beer & Food på Fleminggatan. Foto: Gustav Kaiser

De öppnar gastropub på Kungsholmen

Ut med det franska. In med en gastropub. Nu har en ny krog öppnat på Fleminggatan och satsar på både frukost, lunch och middagar.

  • Publicerad 14:33, 25 okt 2018

Det är i ”byråkratkvarteren” mittemot Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 7 som Fleming Beer & Food har öppnat. Tidigare låg den franska krogen Usine Ile Roi i lokalen men nu är inriktningen en annan.

Ny fransk krog med "twist" och färsköl ska skaka liv i byråkratkvarteret

– Vi kör mycket på vår gastropubsidé, maten ska vara rak och enkelt. Vi blandar svenska klassiker med annat gott och blandat. Sånt vi gillar själva, säger Michael Howing som driver Kalasetgruppen tillsammans med Anders Kjerrman och Josef Bekele där även bland annat Styrelsen vid Kungsholmstorg ingår.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De var även inblandade i den tidigare krogen men har nu brutit sig loss på egen hand.

Förutom maten satsar man på drycken, och inte så överraskande med tanke på namnet mycket på bärs. Precis som i den tidigare regin så har man sitt eget färsköl.

– Vi har många olika mikrobryggerier och vårt egna färsköl, men nu är det på fat och inte i tankar som tidigare. Där jobbar vi mycket med serveringen och upphällningen för att få fram de olika smakbalanserna när man häller upp, säger Michael Howing.

Krogen har öppet frukost, lunch och middag från tisdag till fredag. Måndagar är det frukost och lunch som gäller och på lördagar är det middagar. Gänget bakom kommer också satsa hårt på aw på fredagar.

– Vi bland annat ha svenska rökta delikatesser, eftersom min kollega jagar, ihop med färskölen. Sedan försöker vi ha bra priser på bubbel och ha dj:s på fredagar. Vi började förra fredagen och det slog väl ut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33