Nyöppnat. I veckan fick Gärdet en ny restaurang där det går att få med sig ett picknick-kit. På bild Anna Bengtsson, ansvarig för Eatery Gärdet. Foto: Eatery

De öppnar jätterestaurang på Gärdet mitt i krisen

I dag öppnade kedjan Eatery en ny 696 kvadratmeter stor restaurang på Gärdet. Målet är att öppna Stockholms mest "coronavänliga" restaurang och vända den negativa trenden.

  • Publicerad 16:25, 20 maj 2020

– Vi kan inte vänta på att alla förutsättningar ska spela oss i händerna, tycker Martin Sandgren, styrelseordförande för Eatery – som i onsdags, den 20 maj, öppnade en ny rekordstor restaurang på Tegeluddsvägen 100.

Det rör sig om totalt 696 kvadratmeter, där en stor del är utomhusterass. Krögarna ha lagt stor vikt vid att hitta coronavänliga sätt att bedriva restaurangen. Bland annat kommer man ha "skräddarsydda utomhusalternativ" där kunder erbjuds picknickfilt och kylväska som de kan ta med ut på Gärdets gröna fält.

Hemkörning

Det kommer också gå att få hemkörning för de som är i riskgrupp eller har sjukdomssymptom via det nystartade initiativet "Eatery delivery", som är ett samarbete med Taxi Stockholm.

– Idag kanske vi inte kan träffas på det sättet som vi är vana vid men vi kan fortfarande umgås runt mat på andra sätt. Vi är så stolta över att få presentera ett restaurangalternativ som går i linje med Folkhälsomyndighetens råd, säger Anna Bengtsson, ansvarig för den nyöppnade restaurangen, i ett uttalande.

Inspiration från Italien

Fokus kommer främst att ligga på take-away och uteserveringen. Menyn är inspirerad av Italien och innehåller bland annat stenugnspizza och gelatoglass. Dock är stenugnen fast i Sydeuropa för tillfället och man har därför inte kunnat börja laga den maten ännu, skriver restaurangen på sin hemsida.

Det kommer även gå att köpa frukost alla dagar i veckan.

– Vi vill visa på att det går att expandera trots att vi befinner oss mitt i en ekonomisk kris. Vår målsättning är att bedriva Stockholms mest coronavänliga restaurangalternativ, säger Martin Sandgren, styrelseordförande för Eatery, i ett uttalande.