Öppnar nytt. Fabian Golam, Hana Muliqi (restaurangchef) och Shani Khawaja. Foto: Mimmi Epstein

De öppnar krog med wasabi-drinkar och tjocka fiskbitar på sushin

Efter 30 år har Lilla Pakistan vid S:t Eriksbron stängt. I dag öppnar ett nytt ställe som bland annat serverar burgare "med asiatisk touch".

  • Publicerad 20:00, 20 mar 2017

Shani Khawaja tog över Lilla Pakistan på S:t Eriksgatan 66 för tio år sedan, då hade krogen funnits i tjugo år. Men nu är det dags att satsa på något nytt. Tillsammans med bästa vännen Fabian Golam öppnar han Little buddha-bar. Restaurangen är i två våningar, med en sushi- och cocktailbar en trappa ner.

Dj på helgerna

– Tanken är att det ska vara lite lounge-känsla på nedervåningen och på helgen kommer vi att ha en dj som spelar soft musik. Alla drinkar har smaker med inspiration från Asien, till exempel ingefära och wasabi, säger Fabian Golam.

På menyn finns sushi och sashimi men också varmrätter som gjorts om med en "asiatisk touch", som bröd bakat med chili, berättar restaurangchefen Hana Muliqi.

– Många av rätterna är mellanstora och det är tänkt att man ska äta några stycken, men det finns också större alternativ, säger hon.

"Här kommer man att bli mätt"

Färsk fisk dagligen och inga tunna skivor i sushin, det lovar Fabian Golam.

– Vi är ju själva väldigt förtjusta i mat, och det är inget kul när man går ut och äter sushi och känner att man behöver beställa in mer för att man inte blir mätt. Här kommer man att bli mätt, säger han.

På ovanvåningen blir det matsal och totalt får det plats 53 sittande på båda våningarna. I ett halvår har ägarna planerat det nya stället och i 51 dagar har de byggt om. Förra veckan smygöppnade de men i dag, måndag 20/3, öppnar de alltså på riktigt.

– Det känns väldigt kul. Och platsen är rätt. Jag bor precis vid Vasaparken och saknar något liknande ställe här. I city finns ju till exempel Miss Voon och Nosh and Chow. Det är lite samma stuk, säger Fabian Golam.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är gatorna där flest får p-böter

Nyheter Se listan: Så många har lappats – gata för gata Sex av de tio gator där flest får parkeringsböter ligger på Östermalm.tisdag 19/6 6:50