Foto: Daniel Sjöberg

De öppnar – mitt i krisen

Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.

  • Publicerad 15:41, 1 jun 2020

Här hoppas vi kunna jobba tillsammans med Bålstaborna

Banken backade. Franchisetagaren backade. C-H och CG Forsbeck, backar inte. Tvärtom. När Bålsta/UpplandsBroDirekt besöker lokalen en vecka innan öppning är det full fart. Frysar ska på plats, köket står där och även om CG har ett rejält plåster över en skadad tumme - ”vinkelslipen, sju stygn” - ser de fram emot att bli Bålstas senaste restaurang.

– Det syns ibland att det är jag som har varit här i en månad och byggt och trixat. Det här har gjorts av han som vill ha det färdigt, säger CG och skrattar.

Men att öppna i de här tiderna?

– Allt du ser här har finansierats av oss, eftersom bankerna backade. Det har ju varit en utmaning och vi har tvingats prioritera om som satan. Det har varit tufft.

En av dessa omprioriteringar är att det man kallar ”bardagsrum” vardagsrum och bar, inte kommer att öppna nu. Ändå räknar bröderna med att det inte bara ska gå ihop utan till och med att det ska gå riktigt bra.

– Det här kan vi. Det här kommer klara coronan. Allt är anpassat efter det. Det är bordsservering med nummer, du beställer via en app i telefonen. Det blir ingen trängsel. 80 procent take away, om man ser till våra andra restauranger. Vi går väldigt bra i coronan.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö. Vi har något som fungerar. Det är bara synd att banken inte fattar det.

Bores finns redan i bland annat Linköping och Uppsala. Så hur kommer det sig att det blev Bålsta den här gången?

– Vi blev faktiskt kontaktade om att etablera här. Så det var en ren tillfällighet. Vi sökte en lokal till vårt nya koncept och då blev den här lokalen jäkligt bra.

– Här hoppas vi kunna jobba tillsammans med Bålstaborna. Vi ska inte ligga inne i stan. Det är här vi ska ligga. Bålstaborna verkar må rätt bra, ha rätt bra ekonomi och det är fint här omkring.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt