Nya i Kransen. Paret Nazia och Ali Ahmed står bakom nyöppnade indiska restaurangen på Nioörtsvägen. Foto: Elina Lundberg

De öppnar ny indisk restaurang i Kransen

Midsommarkransens senaste restaurang är en indier på Nioörtsvägen som drivs av paret Nazia och Ali Ahmed. De räds inte krogkonkurrensen i Kransen. "Om maten är bra så kommer folk att komma", säger Ali.

  • Publicerad 19:30, 28 okt 2019

Inklämd mellan Pinos pizzeria och tobakshandlaren på hörnet ligger den lilla restaurangen Food of India som precis har börjat ta emot gäster.

Här på Nioörtsvägen låg det tidigare ett kebabhak men efter sommaren tog paret Nazia och Ali Ahmed över och började renovera lokalen.

Fullt på krogen vid Globen

De har i fem års tid drivit en indisk restaurang vid Globen, men där räcker inte platserna till.

– Den är liten och ofta har vi för ont om plats. Folk kommer dit från alla sidor av staden och många kunder har velat att vi skulle öppna här i Midsommarkransen, säger Nazia Ahmed.

Ny tatuerare och designbutik öppnar i Kransen

Hon kommer från Dehradun i norra Indien. Ali har rötter i södra Indien och Pakistan. De träffades i Sverige genom sina jobb i restaurangbranschen. Hemma fick Alis matlagning ofta beröm både av parets vänner, som tyckte att han skulle satsa på att bli kock, och av deras barn.

– Även om jag använder samma kryddor och gör precis samma mat åt mina barn så vet de vem som lagat den och tjatar om att det inte är pappas mat, säger Nazia Ahmed och skrattar.

Stolt över sin mat

Ali, som säger att hans mammas matlagning är hans stora inspiration, fyller i:

– Jag har jobbat på olika restauranger i 17 år i Sverige och alla mina kompisar sa "varför startar du inte eget, du lagar så god mat".

De första veckorna i Kransen har det inte varit någon rusning till restaurangen, men paret tar det med ro.

– Det tar lite tid innan folk hittar hit men alla som har varit här äter upp all mat och det ser jag som ett bra betyg, säger Ali.

Nyöppnat

Vad: Food of India.

Var: Nioörtsvägen 26.

Mer: Inväntar alkoholtillstånd. Ska göra i ordning lokal i källaren som kan användas för privata fester.

Visa merVisa mindre