Nyöppnat. Krögaren Samir tillsammans med dottern Nalin är två av tre som tillsammans har tagit över restaurangen vid Skarpnäcks kulturhus. Foto: Albin Tingstedt

De öppnar ny krog i Skarpnäcks kulturhus

Familjen Rashid har tagit över restaurangavdelningen på Skarpnäcks kulturhus. Sedan en vecka tillbaka serverar de allt från husmanskost till persiskt.

  • Publicerad 16:34, 8 apr 2019

Vi trodde premiären skulle vara lugn, men det kom många trevliga kunder.

Sedan förra veckan välkomnar Nalin's Café och Restaurang alla hungriga skarpnäcksbor att testa deras bereda meny i Skarpnäcks kulturhus. Allt från husmanskost och persiskt till indiskt.

– Vi trodde att premiären skulle vara lugn, men det kom många trevliga kunder. De verkade nöjda med vår mat och vi har fått ett varmt välkomnande. De verkar glada över att vi är här, och det är kul att höra. Det får oss att jobba ännu bättre, säger Nalin Rashid, delägare av Nalin's Café och Restaurang.

Lång arbetsvana

Nalin äger restaurangen tillsammans med sina föräldrar. Själv är hon ny i restaurangyrket, men hennes föräldrar har arbetat i branschen i över 30 år.

– Mina föräldrar brinner verkligen för matlagning och de tycker det är jättekul. Men de kände att det var dags att starta eget och nu trivs vi jättebra, både dem och jag. Skarpnäck är ett fint område, och vi tänkte att det vore en möjlighet att starta här, säger Nalin.

Hans husman ska charma Skarpnäck

Framtidsutsikter

Framöver hoppas familjen att Nalin's Café och Restaurang ska bli ett ställe för avkoppling, i takt med att stället växer.

– Vi hoppas att det ska bi ett ställe där folk kan njuta av god mat i en avslappnad miljö. Inte direkt ett ställe där man slänger i sig maten i rusar ut, även om man är välkommen att göra det också, avslutar Nalin.

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09