Har bar ihop. Peter Mattsson och Theo Ström har öppnar Oas på Drottninggatan. Foto: Mimmi Epstein

De öppnar ny kvarterskrog på Drottninggatan

Glöm stora kedjor och turistmenyer. Drottninggatan har blivit med kvarterskrog. Och förra veckan öppnade man upp för lunch.

  • Publicerad 16:32, 3 sep 2018

På Drottninggatan 73C där det tidigare huserade en brödbutik har vinbaren Oas flyttat in.

– Grundtanken är en personlig cavabar i sydeuropeisk stil för folk som jobbar eller bor i närheten. Vi har många ekologiska viner, säger Peter Mattsson som har stället tillsammans med Theo Ström.

På menyn står mindre baskiska och spanska rätter.

– Ost, chark, rilette, snacks. Vi vill inte låsa oss och kalla oss tapasställe, säger Peter Mattsson

Baren smygöppnade i juni men har nu kommit i gång med luncher. Både Theo Ström och Peter Mattsson har erfarenhet från restaurangbranschen.

– Men det här är vår första egna bar. Här finns mest påkostade stora ställen. Drottninggatan hade nog inte varit förstahandsvalet men vi gick förbi och såg att lokalen var till salu, läget är ju väldigt fint och platsen behövde ett nytt ställe. Dessutom bor det många fler här än vad man tror, säger Peter Mattsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Flera lokalbor är redan stammisar.

– Det är så vi vill ha det, många säger att de har saknat ett sånt här ställe. Självklart är turister också välkomna men det är nog bara de som är extra nyfikna som hittar hit, säger Peter Mattsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00