Positiva. Fred Jansson, operating manager, och ägaren Emil Sandberg hoppas att deras nya ställe ska ge fler arbetstillfällen och sprida positiv energi. Foto: Catherina Widenstrom-Findell

De öppnar nytt kafé mitt i coronakrisen

I början av veckan öppnade ägarna bakom tre etablerade fik i stan ett nytt ställe på Torsgatan. Dålig tajming, tänker ni kanske. Inte då, menar ägarna.

  • Publicerad 15:33, 9 apr 2020

Efter påskhelgen slår ett nytt fik upp portarna vid Sankt Eriksplans tunnelbana på Torsgatan 46 – Kafé Cirkus. Namnet är genomtänkt.

– Det är en cirkus i hela världen just nu, så vi tänkte att cirkus var ett bra namn, säger Emil Sandberg, som är en av ägarna.

Det är samma personer som driver kaféerna Gast, Kaffeverket och Kavalleriet som nu öppnar sitt fjärde ställe. Genom initiativet hoppas de sprida lite positiv energi, samtidigt som det kan ge fler arbetstillfällen till anställda på de andra fiken, som kanske annars behövt varslas.

"Vara med när det vänder"

– Tanken var att vi skulle öppna i höst, men genom att öppna nu kan vi behålla några av våra anställda samtidigt som vi kände att Vasastan behövde något kul och positivt i dessa negativa energi-dagar, säger Emil Sandberg.

Kaféet kommer ha takeaway och 15 sittplatser. Utöver fika serveras focaccia, soppa och buljong med svenska råvaror. Det kommer också finnas olika hälsotrendiga inslag och "spännande smaker".

Tanken är att det ska vara tillgängligt, med plånboksvänliga priser, berättar Emil.