Krögare. Nicklas Lindström och Daniel Sundman är personerna bakom nya stället i Tobaksmonopolet som ägs av AMF Fastigheter. Sedan tidigare driver de Nida, Prepp och Box deli i Liljeholmen. Foto: Pressbild från Nida / Andreas Jennische

De öppnar nytt matställe i gamla fabriken på Söder

Det händer grejer i hörnlokalen på Rosenlundsgatan om stått oanvänd i flera år.

  • Publicerad 11:52, 9 okt 2018

Det har pratats om en restaurang här sedan det showroom för inredning som låg på adressen lämnade Tobaksmonopolet för cirka tre år sedan.

Men det är först nu det händer.

StockholmDirekt kan avslöja att ett nytt ställe med fokus på lättare lunchmat i streetfood-kostym öppnar inom kort.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Personerna bakom är de två rutinerade krögarna Nicklas Lindström och Daniel Sundman som sedan tidigare driver matställena Prepp, Box deli och Nida catering i Liljeholmen.

Det nya stället på Söder blir ett syskon till Prepp i Liljeholmen. Namnet blir detsamma: Prepp.

– Eftersom det är ett grönklassat hus blev det för krångligt med ett full utrustat restaurangkök så vi kommer att ha fokus på frukost, lunch och take away-mat. Vi kommer inledningsvis att hålla öppet måndag till fredag, säger Daniel Sundman.

After work med tiden

Öppning är planerad till vecka 44 i början av november.

Ambitionen är utöka verksamheten med after work-servering och helgöppet kafé längre fram.

Rosenlundsgatan har många enkla kvarterskrogar även om ett annan typ av ställen öppnat på flera adresser under senare tid. Var placerar du in det här stället på skalan?

– Det här ska kännas som ett fräscht, modernt ställe där alla är välkomna. Den industriella känslan ska finnas kvar men det ska vara en ombonad plats, säger Daniel Sundman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Grönklassad. Den gamla tobaksfabriken på Rosenlundsgatan är kulturhistoriskt skyddsvärd vilket gjort att det inte är klart hur skylten ska se ut. Tre förslag har redan ratats, berättar Daniel Sundman. Foto: Andreas Jennische