Återbruk. Flyttfirmans vd Per Mallander med pappa Lennart Hallander och kollegan Pär Hallin i nya second hand-affären i Axelsberg. Foto: Elina Lundberg

De öppnar second hand-butik i Axelsberg

En flyttfirma tröttnade på att köra prylar och möbler från flyttar och dödsbon till tippen. Nu säljs grejerna på en ny garageloppis i Axelsberg istället.

  • Publicerad 16:46, 20 aug 2019

Inte många meter från Axelsbergs centrum på Selmedalsvägen har en flyttfirma precis öppnat en egen second hand-butik.

Här har en stor garagelokal fyllts med möbler som soffor, byråer och bord och på hyllorna trängs porslin, prydnadssaker och böcker med andra småprylar. Här finns också barnvagnar, lampor och annat som folk velat bli av med när flyttlasset rullat vidare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi tar hand om många dödsbon och vid nästan alla flyttar är det någon möbel eller grej som folk vill lämna vidare. Tidigare har vi slängt mycket men jag har funderat mycket på det här med återbruk och vill göra en insats för miljön, säger vd:n Per Mallander.

Många fyndsugna i stadsdelen

Så när hans firma flyttade sitt kontor och sin magasinering från Bandhagen till Axelsberg förra året och fick en större lokal än vad man egentligen behövde började Per Mallander samla på sig fina prylar och möbler, som nu säljs i second hand-affären.

Butiken öppnade för ett par veckor sedan, men redan är intresset stort från folk som passerar, enligt Per.

– Det märks att det är väldigt inne med second hand och återbruk i stadsdelen. Och det passar bra för en flyttfirma att ha en sån här verksamhet. Vi kan transportera och ta om hand stora möbler som folk inte kan sälja själva och erbjuder även hemkörning om man handlar här, säger han.

Nyöppnat

Vad: Flyttfirman Jordgrubbsprinsen har nyöppnad second hand-butik.

Var: Selmedalsvägen 28 i Axelsberg.

När: Öppnade i början av augusti.