Nya krogar. Malin Söderström och Carl Ullsten står sedan bakom The Fishery och ska nu slå samman det med konceptet The Farm Family Foto: Pressbild

De öppnar två nya krogar i Gallerian

Gröna råvaror i kombination med det mesta från havet. I en och samma lokal öppnar två nya restauranger i ombyggda Gallerian i City.

  • Publicerad 18:30, 1 okt 2018

Gallerian på Hamngatan expanderar med hela 8 000 kvadratmeter. Och till det öppnar imorgon tisdag två nya restauranger med fokus på både fisk och grönt. Malin Söderström och Carl Ullsten står sedan tidigare bakom The Fishery i Ringen centrum och tanken är nu att slå samman konceptet med deras nya satsning The Farm Family. Restaurangerna kommer dela sittutrymmen och kommer enligt krögarna kännas som en enda restaurang.

Han öppnar ostkrog i SoFo

När StockholmDirekt ringer Malin Söderström dagen innan öppningen, står hon i kö för att köpa en tavelram som ska hängas upp i den nya restauranglokalen.

– Ja, jag ska handla en ram som sedan ska målas om, det finns alltid saker som ska göras inför en öppning. Man bli aldrig klar. Men det är så himla roligt att göra någonting från start på det här viset. Att ha en tom lokal med endast fyra väggar och se över hur man utnyttjar utrymmet och skapar en trevlig atmosfär på bästa sätt, säger Malin Söderström.

Smygöppnar tisdag

Malin berättar att det på tisdagen egentligen ska bli mer som en smygöppning. Att när allt är nytt så måste det testas lite lätt. Hon hoppas att det blir mer tryck i nästa vecka när de sett över hur allt rullar.

– Vi har, eller ja okej Calle har, jobbat på en app som också kommer lanseras imorgon. Med den kommer man kunna beställa, betala och sedan hämta sin mat. Ett bra alternativ för personer som arbetar i närheten och vill ha en snabb, hälsosam och god lunch, säger Malin Söderström.

Nytt hopp för Hornsgatans mest döda del

The Fishery och The Farm Family kommer att erbjuda maträtter i stil med rosenkål med marinerad tofu, mozzarella med kryddrostade betor i mandeldressing och gröna bönor med grillad svensk kyckling.