Birgit Leistmann-Walsh och Sarah Toresson fixar party för stora och små i Norra Djurgårdsstaden på Halloween. Foto: Birgit Leistmann-Walsh

De ordnar Halloweenfest – utan galen godisfrossa

Entusiasterna Birgit Leistmann-Walsh och Sarah Toresson ordnar Halloweenfest och dörrknackning för barn och vuxna i Norra Djurgårdsstaden. Men! Det blir godisfrossa – först när man kommer hem.

  • Publicerad 16:30, 17 okt 2017

Birgit Leistmann-Walsh och Sarah Toresson har två barn var och har bott "så länge det går" i Norra Djurgårdsstaden. Innan dess har de med respektive familj bott i andra länder, där Halloween är en större grej än i Sverige. Nu har de bestämt sig för att samla grannarna i Norra Djurgårdsstaden och fixa fest den 31 oktober mellan klockan18 och 19.

– Jag bodde tidigare i Kanada och jag älskar Halloween. Vi hoppas att det här blir en kvartersfest där man lär känna sina grannar, säger Birgit Leistmann-Walsh.

Familjen som vet hur man spökar ut sin trädgård

Tanken är att de som vill vara med och få frågan "trick or treat?" ska dekorera sina dörrar med valfri dekoration så att barnen vet vilka de får knacka på hos. I låsta hus behöver någon dessutom sitta och släppa in barn och föräldrar, som går runt i små grupper, i porten.

Den som vill får gärna klä ut sig men Birgit och Sarah betonar att det inte behöver vara till något läskigt.

Mello-Robins nya projekt – barbershop med kafé

Under dörrknackningen har barnen några viktiga regler att förhålla sig till.

– Man får inte äta godiset innan man har kommit hem och ta bara emot hygieniskt godis – gärna i portionspåsar. Sen samlar vi föräldrar ihop allt godis och delar upp. Det blir upp till varje familj hur mycket godis ens barn ska få, säger Birgit Leistmann-Walsh.

Nu hoppas hon och Sarah Toresson att tillräckligt många vill vara med.

– Vi behöver minst 10-15 stycken.

Under festtimmen har flera lokala kaféer speciella erbjudanden och efter dörrknackningen planeras en AW.

Den som vill vara med kan gå in i Facebook-gruppen "Vi som bor i Norra Djurgårdsstaden" och anmäla sig genom att svara på Sarah och Birgits inlägg där.