DEMONSTRATION. Ilskan mot införande av snabbtåg i pendeltågstrafiken växer. Nu planeras en demonstration för att påverka politikerna i landstinget. Foto: Mikael Andersson

De ordnar protestdemonstration mot skip-stop

Sedan tidigare kritiserar lokalpolitiker pendeltågens nya skipstop-tåg. Nu planeras en demonstration för att få till en förändring. "Det är fortfarande ett idiotiskt beslut som vi inte tänker vänja oss vid".

  • Publicerad 16:14, 15 jan 2018

I december var det premiär för de nya skipstop-tågen, som hoppar över vissa pendelstationer för att korta ner restiden.

Efter en vinter med mängder av strul, förseningar och inställd pendeltågstrafik kräver nu Huddinges kommunalråd att regeringen tar ansvar för situationen.

Många resenärer har samlats i gruppen ”Stoppa skipstop”. De planerar nu en stor demonstration mot snabbtågen.

– Vi vill visa politikerna i landstinget att det här inte är något som fallit i glömska efter jul- och nyårshelgerna. Folk är fortfarande lika ledsna och förtvivlade som tidigare, och det är fortfarande ett idiotiskt beslut som vi inte tänker vänja oss vid, säger Maria Arkeby, initiativtagare till ”Stoppa skipstop”.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Någon exakt datum för när demonstrationen ska äga rum finns inte i dagsläget, men den ska genomföras ”så fort som möjligt med rimlig framförhållning”. Under måndagskvällen ska mer detaljer spikas.

Som förslag finns någon form av aktion utanför Landstingshuset eller på de stationer som snabbtågen inte passerar. Enligt en person i gruppen är det dock smart att ha en tanke i huvudet under planeringsarbetet.

”Det får väl bli på något ställe som vi inte behöver åka pendeltåg till. Annars kommer hälften inte dit och resten blir en timme sena”, skriver personen på Facebook.

Viss bättring

Den senaste veckan har det blivit en liten bättring för pendeltågsresenärerna. I samband med förseningar stannar numera snabbtågen på samtliga stationer.

– Det har vi krävt i flera veckor, så det känns som en liten vinst för oss. Det har varit fruktansvärt hånfullt att tåg först ställdes in och var försenade. När de sedan äntligen dök upp ett tåg öppnades inte dörrarna och det bara körde förbi, säger Maria Arkerby.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.