Vinnare. Badyan och Morteza har bevis på att de är duktiga studenter och bra kompisar. Foto: Daniel Sjöberg

De prisades med nytt stipendium

De har varit i Sverige i mindre än två år. Redan har de gjort avtryck och det visade sig idag när Badyan Khalil och Morteza Ahmadi prisades av Vårfru Rotaryklubb på Westerlundska Gymnasiet. – Jag är väldigt överraskad och glad, säger Badyan Khalil.

  • Publicerad 12:41, 9 jun 2017

Enköping Vårfru Rotaryklubb har i många år delat ut stipendier till en elev i varje skola i Enköpings kommun där det finns en avgångsklass i nian.

– I år fick vi lite extra bidrag och då frågade vi oss vad vi skulle göra med det och vi tycker att det är med integration är väldigt intressant så då tog vi kontakt med skolan, säger Mats Alvemark från Rotaryklubben.

Därför stegade han och Johan Öberg in under en lektion där elever i introduktionsprogrammet på WGY hade lektion för att meddela att skolan utsett två stycken i den klassen som vinnare av stipendiet. Totalt delades fyra stipendier ut under fredagen och de två första vinnarna blev Morteza Ahmadi och Badyan Khalil som fick ta emot diplom, tusen kronor och varma applåder från glada klasskompisar.

– Det har stor betydelse för mig. Jag tror att mina föräldrar kommer att bli glad och överraskade, säger Badyan Khalil.

Hon kom till Enköping från Syrien för 18 månader sedan och bor på ett asylboendeboende. Hon har fått uppehållstillstånd i Sverige.

Morteza Ahmadi kom från Afghanistan i oktober och har fått avslag på sin ansökan om att få stanna i Sverige. Han har överklagat ärendet och väntar på nya besked.

- Jag kan inte göra så mycket. Det är upp till Migrationsverket. Jag hoppas att jag får stanna. Det är lite jobbigt att inte veta, säger han.

Just den här dagen kan de båda dock i första hand le och glädja sig åt att de gjort insatser som uppmärksammats.

– Det känns bra att ha fått det här, säger Morteza och tittar på diplomet där en del av motiveringen till priset står.

"Bayan/Morteza har utifrån sina egna förutsättningar utvecklats positivt samt sett möjligheter och tagit tillvara dessa. Vågat se och agerat mot mobbing och trakasserier och därigenom varit ett gott omdöme i kamratskapet."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen: Spar på vattnet!

Ena-Håbo Tidningen Precis som förra året uppmanas nu kommuninvånarna i Enköping att spara in på vatten-användandet. Detta för att undvika vattenbrist senare under sommaren.onsdag 20/6 11:02