Så här kan huset som planeras i närheten av tunnelbanan i Barkarby se ut. Visionsskiss: Tomorrow AB

De rear ut bostäder i mellandagarna

Metoderna för att locka folk till bostadsköp har avlöst varandra det senaste året. Nu är det dags för nästa påfund: mellandagsrea på lägenheter.

  • Publicerad 14:17, 20 dec 2018

Black friday-rea, hyrköp, gratis bil – eller varför inte lite manikyr? Mäklarnas och fastighetsägarnas olika vägar till att locka folk till att köpa bostad har varit många det senaste året.

När Well Fastigheter nu säljstartar sitt bostadsprojekt Urban Park i Veddesta inleds det med mellandagsrea på bostäder, en rea på 18,5 procent.

Samtidigt ligger priserna i projektet betydligt lägre än för andra nyproducerade bostadsrätter. 595 000 kronor kostar en trea, men månadsavgiften ligger på 11 995 kronor. Det är ett nytt koncept där bostadsrättsföreningen tar större delen av lånet, som är bundet på 20 år. För köparen innebär det hela alltså en låg insats men en hög månadsavgift.

Köparen måste ha en bruttoinkomst på minst tre gånger månadsavgiften, och tanken är att avgiften successivt ska minska för köparen allteftersom att föreningen amorterar på lånet.

Nya säljknepet på bostäder: black friday-rea

Gratis manikyr ska locka bostadsköpare i Jakobsberg

Antal lägenheter inte bestämt

Hur många lägenheter som planeras i huset är inte klubbat och klart än, men enligt ett pressmeddelande kan det bli upp till 1000 bostäder.

– Vi vill sälja den typ av lägenhet som köparna vill ha, därför låter vi de boende välja vilken lägenhetstyp som de är intresserade av innan vi ritar klart fastigheten, skriver Sofia Elfsson da Costa, försäljningschef på Well Fastigheter i ett mejl till StockholmDirekt.

Preliminär byggstart är 2020 och inflyttning 2021.

Unga får "hyrköpa" lägenheter i Jakobsberg

Nya säljknepet: köp hus och få bil på köpet

Stockholm Direkt