Anna König Jerlmyr (M), Karin Ernlund (C) och Lotta Edholm (L) är alla kritiska till rödgrönrosa majoritetens budget.

De sågar Stockholms nya budget

I dag presenterade den rödgrönrosa majoriteten sin budget för Stockholm 2018. Den borgerliga oppositionen riktar nu skarp kritik mot satsningarna.

  • Publicerad 16:09, 11 okt 2017

Klockan elva i dag presenterade rödgrönrosa majoriteten sin budget för 2018. Där utlovas en miljard till skolan, storsatsning på barn- och ungdomsvården och 80000 nya bostäder i Stockholm till 2025.

Här är satsningarna i Stockholms nya budget

"Byråkrati och fluffiga fonder"

Nu går den borgerliga oppositionen i stadshuset till hårt angrepp och riktar skarp kritik mot satsningarna.

– Det här är en budget av en majoritet som tror att mer byråkrati och fluffiga fonder är tillräckliga svar på de trygghets- och integrationsproblem som Stockholm står inför. Istället för konkreta satsningar på att bygga Stockholm starkare och tryggare så får vi en budget renons på satsningar här och nu, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

Rädslan för brott ökar i Stockholm

"Saknar de stora reformerna"

Anna Köing Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd i Stockholm, är även hon kritisk mot den rödgrönrosa budgeten.

– Det här är en klassisk valbudget där majoriteten försöker få det att framstå som att de lägger fram stora satsningar. Det jag saknar är de stora reformerna som kan skapa fler jobb till de långtidsarbetslösa och nyanlända och på riktigt höja kunskaperna bland Stockholms elever, säger hon.

Stockholm rasar i ny skolrankning

"Strösslar pengar"

Centerpartiets gruppledare Karin Ernlund (C) är inne på samma linje och menar att den sittande majoriteten "strösslar skattebetalarnas pengar på onödiga satsningar". Precis som Edholm och Jerlmyr lyfter hon också upp trygghetsfrågan.

– Det krävs långsiktiga, uthålliga satsningar för att inte Stockholm ska klyvas. Det behövs mer fokus på jobb, bostäder och trygghet istället för majoritetens kortsiktiga satsningar, säger Karin Ernlund (C).

M vill göra Stockholm tryggare – med New York-modell

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.