Pär Edgren, fd tävlingscyklist i landslaget, säljer begagnade cyklar på heltäckningsmatta. Foto: Eva Tonström

De säljer "Östermalmsbegagnade" cyklar – på röda mattan

De köper och säljer ”Östermalmsbegagnade” cyklar i ett kontor med heltäckningsmatta och säljaren är före detta landslagscyklist som kört två VM.

  • Publicerad 08:51, 12 jul 2019

Har du missat stans mest fancy cykelbutik? Åtminstone sett till adressen och interiören. Det lilla kontorsrummet en halvtrappa ned på Riddargatan är till brädden fylld med, till synes, nästan nya cyklar, allt från små gå-cyklar till värsta sortens racerhojar. De står parkerade på en röd heltäckningsmatta. Säljaren bär kavaj och skjorta, på bordet ligger en laptop och mitt i allt står en vit soffa.

– Varför kan det inte vara lite stil bara för att vi säljer begagnade cyklar? Det ska kännas som ett vardagsrum, inte en smutsig källare, säger Pär Edgren, delägare till Second hand bike på Östermalm.  

"Östermalmsbegagnade"

Kompanjonen Mats Ericsson sköter verkstan lite längre in i lokalen. Där får cyklarna de köper in en snabb fix, man kan också lämna in sin hoj på service utan att sälja den.

– Vi brukar säga att cyklarna vi får in är "Östermalmsbegagnade", alltså nästan som nya. Som den här till exempel, det var ett felköp och använd tre gånger inomhus, säger Mats och visar en riktigt fin tävlingscykel.   

Båda två har tidigare tävlat i cykling så vill du hänga kvar och snacka cykel på en mer detaljerad nivå har du kommit rätt. Pär har representerat Sverige flera gånger.

– Jag har cyklat två VM i landsvägscykling för svenska landslaget, idag kallar de sig team Sweden, säger han.

Mats Ericsson håller i cykelverkstan. Han är själv för detta tävlingscyklist. Foto: Eva Tonström