Christer Schwartz är diakon i Johannes församling och samlar in julklappar. Foto: Privat

De samlar in julklappar till barn i Vasastan

Skor, presentkort, leksaker, kläder. För tredje året i rad samlar Johannes församling in julklappar till barn i Vasastan som kanske inte skulle få några annars.

  • Publicerad 15:12, 16 nov 2018

Christer Schwartz är diakon i Johannes församling och 2016 skapade han Facebookgruppen "Familj till familj på Norrmalm". I dag har den strax under 600 medlemmar.

Vasastadsfamiljerna som går ihop för att hjälpa grannarnas barn

Där möts folk som vill skänka, och andra som är i behov av, olika saker men som inte har råd eller möjlighet att skaffa dem. Nu inför jul samlar Christer Schwartz in julklappar så att barn till föräldrar som har det knapert också ska kunna få öppna paket på julafton.

– Jag har precis varit och hämtat skor för 40 000 kronor från en skoaffär på Tulegatan. Jag la nyss ut ett inlägg i gruppen och tio personer har redan hört av sig. Det handlar om folk som inte har råd att köpa enkla träskor, säger Christer Schwartz som möter många människor i stadsdelen som är i behov av hjälp.

– Klyftan är så väldigt stor här. Jag har kontakt med många ensamstående som har 4-5 barn. Det finns ett behov men det finns också många som vill hjälpa till.

Här får pensionärerna mathjälp – av pensionärer

För den som vill hjälpa är olika sorters presentkort välkomna.

– Det kan vara presentkort på kaféer till tonåringar eller lekland för yngre. Allt är välkommet, men kläder har vi väldigt mycket av, säger Christer Schwartz.

Här är en länk till Facebookgruppen "Familj till familj på Norrmalm".