Party. Nu invigs Changers Hubs co-working space. Siduri Poli är en av grundarna. Foto: Sara Ringström

De samlar ortens hetaste start-ups i Alby

Ett co-working space. Ett pop-up-galleri för ortens kulturskapare. En plats där du kan få hjälp att göra en ny app. Nu tar entreprenörskollektivet Changers Hub över det gamla baklavabageriet i Alby.

  • Publicerad 15:22, 13 sep 2017

– Ikväll öppnar vi dörrarna och så kör vi, säger Siduri Poli, en av grundarna till Changers Hub.

Hon står inne i det gamla baklavabageriet och packar upp färgglada heliumballonger inför kvällens nyöppning. Det bjuds på pizza och föreläsning av Faje Gani, twitterchef i Norden och tidigare vd på tidningen Nöjesguiden.

Öppet för alla

Tidigare har Changers hub hållit till på ungdomsgården Albys hjärta på vardagskvällar där de ordnat inspirationsföreläsningar, kurser i entreprenörsskap och hjälpt unga mellan 16 och 25 år att utveckla sina affärsidéer, framför allt start-ups inom tech och kultur. Men i samband med flytten och ett treårigt avtal med Botkyrka kommun växer huben och öppnas upp för fler.

– Nu öppnar vi upp ett co-working space här. Folk kan komma hit och jobba istället för att sitta hemma, ha möten och träffa oss andra här och bygga nätverk, säger Siduri Poli.

Utställningar

Det är högt i tak och stora fönster. På flera ställen är de gamla kakelplattorna från bageritiden är kvar. De ska användas som whiteboards. I en del av lokalen kommer det vara föreläsningar med inbjudna gäster varannan vecka, i en annan del blir det ett pop-up-galleri.

– Tanken är att de som jobbar med kultur eller design kan ställa ut det de gör här och ha utställningar, säger Siduri Poli.

Jobba tillsammans. Här i det gamla baklavabageriet öppnar Changers Hub sitt co-working space i veckan. Foto: Sara Ringström

Tre dagar i veckan kan man komma och bolla idéer med Siduri eller någon annan på huben.

– Vi är experter på tech och kultur, men vi kan matcha folk med personer som kan andra saker. Man kanske har en idé eller bara en längtan efter något, men kom hit så börjar vi spåna idéer tillsammans, säger Siduri Poli.

Varken ett ordentligt kök, toaletter eller arbetsplatser är på plats än. Väggarna ska målas om och skrivborden ligger i en hög. Det gör inget, menar Siduri.

– Vi vill bjuda in alla att vara med och bygga det här med oss.

Changers Hub

Changers hub riktar sig främst till unga 16 till 25 år, men andra är välkomna. De har 700 medlemmar i Stockholm, hälften i Botkyrka.

Var? I det gamla baklavabageriet, Rotemannavägen 29 i Alby.

När? Öppet för idécoaching måndag, tisdag, onsdag klockan 17-20. Changers hubs co-working space är öppet dagtid och kvällstid så länge någon ansvarig är på plats.

Hur? Man registrerar sig som medlem. Det är gratis. Den som vill få idécoachning bokar tid via hemsidan changershub.se. Vill du vara med och fixa iordning huset, ta kontakt via hemsidan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.