NY SATSNING. Kungsholmen basket vill ge fler barn- och ungdomar chansen att idrotta. Foto: Linda Gren

De sänker klubbavgiften för familjer i behov av stöd

50 000 kronor om året – till familjer som inte har råd att låta barnen idrotta. Det är Kungsholmen basket nya satsning.

  • Publicerad 13:50, 9 okt 2018

Kungsholmen basket har vuxit i raketfart sedan starten för fem år sedan och har nu över 1 000 medlemmar. Klubben har ofta framhållit att de är en förening där alla ska få vara med och gjort bland annat flera lovaktiviteter för barn- och ungdomar och startat nya idrottssektioner.

Succéklubben firade fem år – tog över Rålis

Nu gör man en riktad satsning där klubben ska sätta av 50 000 kronor varje år där syftet är familjer som inte har råd med barnens idrottande kan ansöka om reducerad medlemsavgift. Det kan bli allt ifrån 1 000 kronor i reducerad medlemsavgift till helt gratis beroende på hur många barn det gäller i familjen, enligt klubbens hemsida.

Det kan till exempel vara ensamstående föräldrar eller familjer där en förälder är arbetslös, enligt klubben. Ansökan är hanteras konfidentiellt av en kvartett utvalda enligt klubben och lagets tränare får heller inte veta om den.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Styrelsen tog i våras ett enhälligt beslut att rikta en större del av de ökade intäkterna från våra medlemsavgifter till familjer som önskar ekonomiskt stöd. Bakgrunden till styrelsens beslut är att även om vi verkar i ett socioekonomiskt starkt område känner vi en stor ödmjukhet inför att våra familjers vardag skiljer sig åt", skriver klubben på sin hemsida.

Ansökningsperioden pågår till den 1 november. Skulle det finnas pengar kvar efter det kommer familjer i behov även kunna ansöka om reducerade turneringsavgifter.