UPPMANAR. "Vi inom Sundbybergs Idrottsallians börjar bli ordentligt oroliga för framtidens idrott i Sundbyberg", skriver Jan Kihl till kommunen. Foto: Arkivbild/Anders Ekström

De sätter ned foten för idrotten

Med den kommande befolkningsökningen är bristen på idrottsanläggningar förödande för föreningarna. Sundbybergs Idrottsallians har fått nog av att vänta och har skrivit ett brev till kommunen. – Detta tar alldeles för lång tid, säger ordförande Jan Kihl.

  • Publicerad 16:24, 5 feb 2018

Vi har blivit lovade andra deadlines också

Idrottsalliansen, som är en sammanslutning av de idrottsföreningar som verkar i kommunen, tog ett första handslag med Sundbybergs stad 2008. Sedan dess har relationen med politiker och tjänstemän blivit bättre.

Men idrottsalliansen vill se mer handling i fråga om nya anläggningar.

"Det behövs tydliga och stora investeringar. De behövs nu och inte sen. Det är viktigt att satsningarna görs så snart som möjligt och att man inte tummar på tidplaner och annat för att bibehålla en god folkhälsa bland invånarna i Sundbyberg", skriver Jan Kihl för Sundbybergs Idrottsallians och lägger till att de gärna samarbetar med kommunen.

En ny ishall, en möjlighet att träna fotboll året runt, fler fullstora inomhushallar och att utveckla motionsområdet vid Igelbäcken tas upp i brevet.

Flera års väntan ligger bakom den skrivelse som nu skickats.

– Det enda vi egentligen har fått svar om är att Ursviks motionsområde ska fortsätta vara grönt och bevaras. Vi vill att det ska utvecklas också, säger Jan Kihl.

Någon större skillnad efter det politiska maktskiftet har han inte märkt, men han har förståelse för om fem partier behöver diskutera mer för att komma till en lösning.

– Det är nog en allmän politisk åkomma att saker och ting tar tid, säger han.

Att alla barn och unga ska kunna idrotta är viktigt för idrottsalliansen. Men om Sundbybergs hallar och planer blir fullsatta kommer barnen behöva ta sig till andra kommuner eller få stanna hemma.

– För de som har många syskon kanske inte föräldrarna har tid och möjlighet att skjutsa alla, säger Jan Kihl.

En plan för en ny ishall står högst upp på listan. Minst fyra driftsstopp har drabbat ishallen under säsongen; Vi i Sundbyberg uppmärksammade problemen nyligen.

Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, sa då att en plan för nya isytor inomhus skulle presenteras "i god tid före valet".

– Man behöver inte vara så smart för att räkna ut att de vill visa handlingskraft. Men jag har blivit luttrad, vi har blivit lovade andra deadlines också, säger Jan Kihl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kommunalråd har anställt sin man

Nyheter Stefan Bergström, kommunalråd och gruppledare för Centerpartiet, har skrivit under anställningsavtalet för sin man som politisk sekreterare på deltid. "Ren och skär korruption", enligt en...onsdag 23/5 17:12

Företagsklimat vänder uppåt

Nyheter Nu tycker företagarna bättre om Sundbybergs stad igen. Årets enkätresultat beskrivs som en rekordstor höjning jämfört med fjolårets bottensiffra.onsdag 23/5 12:21