Basket brigade tillsammans med Västermalms församling ska dela ut 500 matkassar till behövande barnfamiljer inför julen. Foto: Mostphotos

De ser till att utsatta familjer får julmat

Julmat till behövande barnfamiljer. Tillsammans med Basket brigade hoppas Västermalms församling dela ut 500 matkassar i år. Så här kan du hjälpa till.

  • Publicerad 16:30, 13 dec 2018

Basket brigade är en ideell organisation som samlar in pengar för att kunna köpa och köra ut matkassar till behövande barnfamiljer i Stockholm. Västermalms församling har de senaste sex åren deltagit i projektet genom att förmedla kontakt med utsatta familjer i hela Stockholms stift. I år är målet att dela ut 500 matkassar i staden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vill man bidra kan man antingen köpa färdiga matkassar genom Basket brigade för 300 kronor eller hjälpa till att packa och köra ut matkassarna den 22 december. Vill du veta mer, gå in på Basket Brigade Stockholm på Facebook eller ta kontakt med Västermalms församling.

– Det finns många som har behov, men i första hand fokuserar vi på ensamstående föräldrar med barn som lever på marginalen och som har varit i kontakt med diakonin i församlingen. Tyvärr är det svårt att nå alla familjer och det finns ett stort mörkertal. Det kan kännas genant och förödmjukande att be om hjälp, att erkänna att man inte har råd att köpa julmat och julklappar till sina barn, berättar Jan Magnusson diakon i Västermalms församling.