Nytt. ”Det kommer att skapas jättestora förutsättningar för oss att använda hela parken”, säger Göran Stjärnheim, en av de nya krögarna, om Hågelbyparkens renovering. Foto: Claudio Britos

De ska driva Hågelbys restauranger

Det blir Stockholm Food som tar över restaurang- och konferensverksamheten i Hågelbyparken i höst. Och många förändringar är att vänta.

  • Publicerad 17:07, 19 jun 2019

Nu har det blivit klart att krögarna Göran Stjärnheim och Bo Öjling ska ta över restaurangerna och konferensverksamheten i Hågelbyparken, vilket Mitt i var första att rapportera om. De har tillsammans drivit restauranger i 20 år, genom sitt företag Stockholm Food.

I september kommer de öppna sin verksamhet, men till en början ska man inte förvänta sig alltför mycket förändringar.

– Vi har filosofin att vi ska lära känna verksamheten innan vi gör några större förändringar, säger Göran Stjärnheim.

Förändringar i menyn

Men förändringarnas tid kommer, det är inget snack om saken.

– Vi kommer både förändra menyerna och utveckla brunchen. Nu är ju Wärdshuset en egen del där man har en affärslunch som fungerar hyfsat väl. Men vi tänker att vi ska kunna lyfta den och förfina den lite till. Och vi kommer jobba med konferensverksamheten så att den kan växa, så att den blir något att prata om. Sen tänker vi jobba vidare på att det är ett bageri, så att man ska kunna åka förbi och köpa något på vägen hem, berättar han.

Tidigare i år kunde BotkyrkaDirekt berätta att renoveringen av Hågelbyparken kan börja redan i sommar. Det innebär att renoveringsarbetet lär vara i full gång när Göran Stjärnheim och Bo Öjling intar verksamheten. Men det är ingenting som oroar dem.

– Jag tror att det kommer bli jättebra! Det kommer att skapas jättestora förutsättningar för oss att använda hela parken. Vi tänker att vi kommer kunna servera mat på orangeriet där inne, till exempel, säger Göran Stjärnheim.