De ska lyfta Håboföretagen

Med filmer, bilder och ord vill UF Showtime hjälpa Håboföretagen att synas på ett helt nytt sätt.

  • Publicerad 07:49, 25 nov 2019

Ida Bäckström, Hanna Krohn, Linus Hedlund och Malin Berglund behövde inte fundera länge innan de kom på vad de det var de skulle göra när det var dags att bilda ett UF-företag.

Företaget föddes naturligt ur Linus kunskaper. Enligt Ida Bäckström, Hanna Krohn och Malin Berglund är Linus nämligen väldigt duktig på att filma.

– Vi är ett konsultföretag som hjälper andra företag att marknadsföra sig genom event och film. Så vi gör dels reklamfilmer till företag och sedan hjälper vi restauranger med deras marknadsföring genom event, säger Ida Bäckström.

Filmar ni själva?

– All filmning och redigering gör Linus, säger Malin Berglund.

– Det är vad kunden vill ha. Det kan vara reklamfilmer, eventfilmer, informationsfilmer, säger Linus.

– Ja, eller bara bilder. Vi satsar på att göra kvalitativa filmer till ett lågt pris så att företag som kanske inte har så mycket pengar, men ändå vill ha en bra marknadsföring, säger Hanna Krohn.

Det har gått bra för kvartetten. Bättre än de kanske vågat hoppas.

– Vi var kanske lite rädda när vi började med det här. Det är hyfsat dyrt att göra reklamfilmer och det är nog inte så många företag som är beredda att betala för det, men eftersom vi lägger oss på hyfsad penganivå så har det ändå gått bra, säger Ida Bäckström.

De använder sig inte bara av vanliga kameror utan även av drönare, något som de hade nytta av när de samarbetade med Skokloster. Anledningen till att de vi träffas på Vita Älgen är för att de anordnade ett event på Bålstarestaurangen och tog bland annat in en DJ.

– Vi tar betalt för entrén och garderoben. När vi hade ett evenemang här fick vi en omsättning på 15 500 kronor, så det var väldigt kul.

UF

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har programmet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 finns det även på grundskolan. Utbildningsorganisation är en del av den globala organisationen Junior Achievement.

Källa: UF.se

Misshandel och en massa drogbrott

Åter har en misshandel skett på Mansängen. Och åter tas Bålstabor med droger i sig eller på sig. Här är helgens Bålljusrapport.söndag 26/1 10:45

Tidigare mordmisstänkt 20-åring får 160.000 kronor i skadestånd

En 20-åring från Bro som var häktad från 27 februari till 9 juli i fjol, misstänkt för två mord, har av Justitiekanslern beviljats 160.000 kronor i ersättning för lidande. Mannen hade begärt 264.000...tisdag 21/1 14:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt