Gaby och Ulla ska lära Lilla Essingen-borna att käka libanesiskt. Foto: Ylva Bergman

De ska rädda dödens hörna på Lilla Essingen

Tredje namnbytet och krögaren sedan i april förra året. Krogen på Essinge Brogata 14 är en snackis bland Lillanborna. Frågan som alla ställer är lika självklar som enkel: Är den nya ägaren på ön för att stanna?

  • Publicerad 16:51, 28 feb 2018

Essinge Brogata 14 hade under många år en poppis indisk restaurang men 2017 försvann den och kort därefter såg inte bara en utan två krogar dagens ljus för att inom kort bomma igen. I februari öppnade Lilla Capri, en italiensk restaurang, men stängde redan i maj. I juni var det dags för hamburgerstället Pete's Kitchen, som efter ett tag fick en allt mer libanesiskt influerad meny. I februari i år stängde även den plötsligt igen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I lokala Facebookgrupper är det många som undrar vad det är som händer. Vi åkte dit och möttes av nya Byblos som just öppnat. Inredningen är ny med orientaliska inslag och i centrum står libanesiska mezerätter. Krögaren Gaby Chennas har tagit sig an en utmaning att bita i.

– Jag är van att jobba hårt och kämpa. Och jag vet vad som krävs i den här branschen. Så jag är inte orolig. Vi vill stanna här länge och hoppas att folk på ön ska hitta hit, säger han utan att tveka.

För Gaby Chennas är ingen nybörjare. Efter dryga 25 år i restaurangbranschen och åtta år som krögare i Alvik vet han vad det innebär att driva krog. Det kan gå segt i början, ett par månader, berättar han. Sen ska gästerna ha hittat hem till det nya stället.

Med sig från sin tidigare restaurang har han Ulla Demirol, som ansvarar för serveringen och baren, där det libanesiska inslaget syns även på vinlistan.

– Det var självklart att ta med Ulla hit efter alla år, säger Gaby Chennas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även hon kan se tillbaka på ett liv i restaurangbranschen, och hon tror likt sin kollega att de ska kunna göra restaurangen lönsam över tid.

– Utan att vara insatt så har jag ju förstått att det varit en turbulens kring den här lokalen med många ägarbyten. Men jag tror och hoppas att vi är här för att stanna nu. Det vet jag att de som bor runtomkring skulle uppskatta, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58