INSAMLING. Bia och Anders Ström ställde upp en julklappssäck i sitt visningsstall, och för varje paket de får in i säcken bidrar de med ett eget. Foto: Anna Wettergård

De skänker ett paket för varje insamlad klapp

– För många är inte julen så kul. Vi tänkte att om vi drar igång någonting så kan vi göra en liten insats för att bidra till en bättre jul. Bia Ström, som driver Bögs gård tillsammans med sin bror Anders Ström, berättar om gårdens egen julklappsinsamling.

  • Publicerad 12:59, 5 dec 2017

På Bögs gård är julstämningen i full igång. Julpynt och granris pryder djurboxarna och den nya julklappssäcken står uppställd innanför ingången. En svartvit stallkatt sitter och bevakar de julklappar som redan har lämnats in.

Det var när Bia och Anders Ström såg att hotellkedjan Nordic Choice Hotels skulle genomföra en julklappsinsamling som de bestämde sig för att haka på. De ställde upp en julklappssäck i sitt visningsstall, och för varje paket de får in i säcken bidrar de med ett eget.

– Vi får väl se vad som händer. Får vi in fyra tusen paket får vi åka och köpa fyra tusen egna, säger Anders Ström med ett skratt.

Den nittonde december avslutar de insamlingen, och åker med säcken till kedjans hotell i Solna. Julklapparna går till barn vars mammor är utsatta. Dessutom skänker hotellkedjan 10 kronor för varje klapp som kommit in till UNICEF.

– Vi tyckte att det här verkade vara en vettig grej. Det finns så många välgörenhetsorganisationer men vi fastnade för just den här, säger Anders Ström och fortsätter:

– I paketen ska inte vara något som barn behöver utan något som de vill ha. Men det behöver inte vara något stort; man kan ju gå och köpa någon liten grej för 50 eller 75 kronor. Det är bara viktigt att komma ihåg att skriva på paketet ungefär vilken ålder presenten passar till.

Som ytterligare grädde på moset fick Bögs gård med sig Ica Maxi på tåget. Så Ica Maxi skänker ett antal presentkort, som delas ut till de utsatta mammorna.

Hittills har insamlingen bara pågått ett par dagar men den, och Bögs gård, har redan fått många lovord på Facebook.

– Det var någon som tyckte att vi skulle bli nominerade till Nobels fredspris. Vi har fått mycket bra respons både på Facebook och Instagram; så nu gäller det bara att de kommer hit och lämnar klappar också, säger Bia Ström.

– Vi tycker att det här är jättekul. Att kunna glädja så många med en så liten insats, avslutar Anders Ström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26