De skapar ett nytt monopol – för Håboborna

Känner du dig vilsen på Stockholmsgatorna i Monopol? Det gjorde Spelskaparna UF och därför tar de fram Bålstaspelet lagom till jul. – Många har tyckt att det här är en rolig idé, säger Molly Vassberg.

  • Publicerad 10:32, 5 nov 2018

Många företag i Håbo har kontaktats av ett UF-företag den senaste tiden. Det handlar om Spelskaparna UF som håller på och tar fram ett brädspel med välkända inslag för Håboborna.

– Vi har tänkt på det i ungefär i ett år. När vi spelar spel, till exempel Monopol så känner vi inte igen gatorna eftersom det är gator i Stockholm. Vi känner till Bålstas gator, förklarar Molly Vassberg.

Lite snabbare

Det var så det började, det som ska bli Bålstaspelet.

– Grundidén är Monopol, men vi vill samtidigt komma bort från det. Det här ska gå fortare att spela. Om man har en middag till exempel, kan man plocka fram spelet.

I stället för gator kommer spelet bygga på företag som verkar i kommunen.

– De betalar för att vara med i spelet, säger Molly Vassberg som tillsammans med kollegorna Ebba Lindgren och Alva Robén därmed plockat fram ett nytt sätt att annonsera.

Hur har företagen reagerat?

– Många har tyckt att det är en rolig idé. Det finns ju inget Bålstaspel och det är ett roligt sätt att lägga pengar på marknadsföringen och de får själva komma med idéer och om vad det ska stå på korten.

Och vad kan det stå?

– ”Konstgräsplanen har gått sönder igen. Betala 10 000 kronor”. Eller kanske att ”din skolklass ska åka till simhallen. Boka Håbobuss för en säker tur.” Det kan stå nästan vad som helst.

Arbetet med att färdigställa spelet pågår för fullt och tidsplanen är spikad.

– Vi har fått med nästan hälften av företagen. Vi har några till att få med på spelplanen och sedan är det meningen att det ska vara klart till julmarknaden den 8 december.

Företaget ser en möjlighet att sprida idén till andra kommuner.

– Det är vår affärsidé. Vi börjar i Bålsta eftersom vi kommer härifrån, vi känner många som kan berätta om Bålsta. Vi kan göra Knivstaspelet eller något annat, säger Molly Vassberg.

Kungsängens SK:s herrlag är ute ur division 1

I helgen petades Kungsängens SK:s handbollsherrar ut ur division 1. – Det hade vi absolut inte räknat med, säger tränare Rickard Bäcklin.lördag 20/4 16:00

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.lördag 20/4 10:10

Senaste numret

Bålstabladet