De skapar julstämning åt hela gatan

Skulle du orka sätta upp 18 500 lampor på huset inför varje jul? Det är i alla fall inga problem för Anders och Kristina Rudholm i Närlunda.

  • Publicerad 15:00, 2 dec 2016

Allt började som en intern tävling grannar emellan. Sedan flyttade grannen från gatan, men Anders och Kristina Rudholm fortsatte ändå att lysa upp Harvägen i Närlunda med sin juliga trädgård.

– Vi började för tio år sedan, när vi flyttade in i huset. Därefter har det blivit mer och mer och eskalerat från år till år, säger Anders Rudholm.

Denna eskalering har nu uppnått 18 500 ljuspunkter på och runt villan. Inte ens flaggstången eller en parkerad cykel vid garaget har lämnats orörda. Men inget färggrant blinkande, vitt och snyggt ska det vara, berättar Anders.

– Vi har en idé om att göra små grupperingar med olika djur, men vi försöker hålla det ganska stilrent. Det är ju för att glädja folk, och så är det kul att hålla på med det.

Julbelysningen tänds till första advent varje år och brukar släckas till tjugondedag knut. Att få allt på plats tar ungefär fyra hela helger. Totalt åtta heldagar.

– Det är lite pyssel med att få upp allt, säger Anders.  

– Men det är väldigt kul, säger Kristina.

Deltar i femman-tävling

Om några veckor ska paret Rudholm medverka i Kanal 5:s nya program ”Julkampen”, som hade premiär i veckan. I programmet möter programledarduon Johnnie Krigström och Mattias Särnholm några av Sveriges mest entusiastiska julbelysningspyntare. I slutet av varje program utses veckans mest underbara, galna och bästa julbelysning. Att delta i programmet fick dem att dra på lite extra i år.

– Det var ju en sporre, men vi bygger ändå ut lite med något nytt varje år, säger Kristina.

Avsnittet med Anders och Kristina Rudholm sänds i Kanal 5 den 21 december.

De vill skapa en plats för lokala arbetslivet

Nyheter Ska matcha arbetssökande och lediga jobb Med det nystartade projektet Arbetsplats Mälaröarna vill sex initiativtagare matcha lokal arbetskraft med jobb på öarna. – Det kan underlätta vardagen och minska pendlingen, säger Karin Sigge.fredag 5/6 11:47

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt