Stella Beling och Karon Nilzén Jonsson. Foto: Privat

De skapar konst – i soprum och tvättstuga

Soprum och tvättstuga. Konstnärerna Karon Nilzén Jonsson och Stella Beling har valt udda lokaler för sina utställningar. Nu intar de ett galleri på Roslagsgatan men vill behålla "tvättstugekänslan".

  • Publicerad 15:54, 27 apr 2018

Konstnärerna Karon Nilzén Jonsson och Stella Belings utställning "Innan Tvättstugan Fanns Här Ett Vattendrag" ägde rum i just en tvättstuga i fjol. Närmare bestämt på Roslagsgatan i samma hus där Karon hyr en lägenhet. För hundra år sedan fanns det ett vattendrag där huset i dag står.

– Tanken var att vi ville fixa utställningen själva. Först tänkte vi ha den i ett fönster hemma hos någon men sedan utvecklades idén till att boka en tvättstuga. Får man göra så? Det fanns inga regler. Utställningen var öppen i fyra timmar och vi tvättade samtidigt, säger Stella Beling.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utställningen drog folk och tidigare i år ställde konstnärerna ut i soprummet i samma hus. Utställningens två utgångspunkter var en video på en död säl tillsammans med Michael Jacksons låt "Earth Song" med tillhörande musikvideo.

I samband med utställningarna kom konstnärerna i kontakt med galleri Detroit på Roslagsgatan 21 där de ska ha sin tredje utställning 4-6 maj.

– Vi vill ta in tvättstugan i galleriet genom installationer och ljud, det blir också en genomgång av tvättstugans historia i Vasastan, säger Stella Beling.

Karon Nilzén Jonsson och Stella Belings utställning "Innan Tvättstugan Fanns Här Ett Vattendrag" ägde rum i en tvättstuga på Roslagsgatan i fjol. Foto: Stella Beling

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.