Stella Beling och Karon Nilzén Jonsson. Foto: Privat

De skapar konst – i soprum och tvättstuga

Soprum och tvättstuga. Konstnärerna Karon Nilzén Jonsson och Stella Beling har valt udda lokaler för sina utställningar. Nu intar de ett galleri på Roslagsgatan men vill behålla "tvättstugekänslan".

  • Publicerad 15:54, 27 apr 2018

Konstnärerna Karon Nilzén Jonsson och Stella Belings utställning "Innan Tvättstugan Fanns Här Ett Vattendrag" ägde rum i just en tvättstuga i fjol. Närmare bestämt på Roslagsgatan i samma hus där Karon hyr en lägenhet. För hundra år sedan fanns det ett vattendrag där huset i dag står.

– Tanken var att vi ville fixa utställningen själva. Först tänkte vi ha den i ett fönster hemma hos någon men sedan utvecklades idén till att boka en tvättstuga. Får man göra så? Det fanns inga regler. Utställningen var öppen i fyra timmar och vi tvättade samtidigt, säger Stella Beling.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utställningen drog folk och tidigare i år ställde konstnärerna ut i soprummet i samma hus. Utställningens två utgångspunkter var en video på en död säl tillsammans med Michael Jacksons låt "Earth Song" med tillhörande musikvideo.

I samband med utställningarna kom konstnärerna i kontakt med galleri Detroit på Roslagsgatan 21 där de ska ha sin tredje utställning 4-6 maj.

– Vi vill ta in tvättstugan i galleriet genom installationer och ljud, det blir också en genomgång av tvättstugans historia i Vasastan, säger Stella Beling.

Karon Nilzén Jonsson och Stella Belings utställning "Innan Tvättstugan Fanns Här Ett Vattendrag" ägde rum i en tvättstuga på Roslagsgatan i fjol. Foto: Stella Beling

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Söderbo väcktes av pågående inbrott

Nyheter Inbrottstjuvarna kastade sig ut genom fönstret En person på Södermalm vaknade i morse av att hunden morrade och upptäckte då att två personer befann sig i lägenheten.måndag 20/8 8:48

Gigantisk japansk filminspelning på Stadion

Nyheter SE FILMEN: Här tar de oss tillbaka till OS 1912 200 statister och ett stort japanskt filmteam. Stockholms stadion har i veckan intagits av filminspelningen som ska ta tittaren tillbaka till OS 1912.söndag 19/8 20:00